Vaatesuunnittelija Outi Pakarinen vieraili Joensuun Männikön korsettiliikkeessä esittelemässä Kude toutemerkkiään. Espoossa asuva Pakarinen on lähtöisin Joensuusta, joten kaupunkivierailu oli ieluinen. Esittelypaikka Männiköllä on Pakariselle tunnearvoa, sillä se oli aikoinaan Pakarisen ensimmäinen työpaikka tekstiilialalla.

Vaatesuunnittelija Outi Pakarinen vieraili Joensuun Männikön korsettiliikkeessä esittelemässä Kude toutemerkkiään. Espoossa asuva Pakarinen on lähtöisin Joensuusta, joten kaupunkivierailu oli mieluinen. Esittelypaikka Männiköllä on Pakariselle tunnearvoa, sillä se oli aikoinaan Pakarisen ensimmäinen työpaikka tekstiilialalla.

Joensuulaislähtöinen vaatesuunnittelija Outi Pakarinen, 33,  luottaa ajattomaan pukeutumiseen. Tekstiili- ja vaatetusalan ammattilaisen ideologia on, että vaatekaapista löytyy kulmakivivaatteet, joiden ympärille oma tyyli rakennetaan.
– Kun vaatekaapissa on tiettyjä vaatteita, joita on helppo käyttää ja yhdistää, tulee vaatekaapin sisällöstä toimiva. Perustoimivista vaatteista tehdään omannäköinen asusteilla ja yksityiskohdilla.

Pukeutumisen avainsanana on tyytyväisyys ja itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on.

– Puhun paljon olotilasta, minkä vaate saa aikaiseksi. Kaikki vaatteet eivät voi istua kaikille. Jos jokin vaate saa olon itsevarmaksi, kannattaa miettiä, mikä sen saa aikaiseksi. Sitä olotilaa kannattaa pitää yllä ja hankkia entistä enemmän sen tyyppisiä vaatteita, jotka saavat sellaisen tunteen aikaiseksi, Outi Pakarinen kertoo.

Pakarinen on huomannut, että ihmiset kaipaavat tietoa ja neuvoja pukeutumiseen.

– Tein selvitystyötä tietokirjailija Riina Saramäen kanssa vaatteisiin liittyvistä haasteista.  Tuloksissa kävi selkeästi ilmi, että ihmiset eivät tiedä, millaiset vaatteet heille istuu, miten vaatteita yhdistellään keskenään ja millaisista vaatteista he pitävät. Myös tietoisuus vaatteiden laadusta oli vaillinaista.

Teksti ja kuva: Suvi Lyhykäinen

Lue lisää lehdestä nro 21/2015.