70–80 Postin Joensuun terminaalin jakajaa osallistui tänään perjantaina ulosmarssiin osoittaakseen tukensa irtisanotuille työntekijöille. Puolitankoon lasketut liput kuvastivat henkilöstön tunnelmia.

Posti irtisanoi kolme esimiestä pohjoiskarjalaisilta terminaaleilta. Työntekijät marssivat tänään ulos työpaikaltaan ja laskivat postin liput puolitankoon osoittaakseen tukensa irtisanotuille.

Posti ilmoitti Postipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotannon hallintoon ja esimiestehtäviin kohdistuvista yt-neuvotteluista huhtikuun puolivälissä. Irtisanottujen määrä saatiin tietoon viime viikolla: valtakunnallisesti irtisanottuja on 96, joiden lisäksi muutama on lähtenyt joko vapaaehtoisesti tai muin järjestelyin.

Kaksi irtisanotuista on Joensuun terminaalilta, kolmas Juuasta. Virallista tietoa irtisanomisista ei ole vielä tullut, mutta pääluottamusmies Jari Kontkanen ja työsuojeluvaltuutettu Jaana Kanerva kertoivat irtisanottujen kertoneen asiasta itse eilen.

– Kyllä se aika järkytys oli henkilöstölle, että lähiesimiehet joutuvat lähtemään. Ei siinä kyyneleiltä vältytty, Kanerva kertoo.

Liput puolitankoon

Ulosmarssiin osallistui Joensuun terminaalin jakeluhenkilöstö. Ajatus tuli henkilöstöltä itseltään heti, kun tieto paikallisista irtisanomisista saatiin – ajateltiin, että jotain pitää tehdä. Mukana oli noin 70–80 henkilöä. Ulosmarssin aikana terminaalin edessä olevat postin liput laskettiin puolitankoon.

– Liput jotenkin kuvastavat sitä mielialaa, mikä henkilöstöllä tällä hetkellä on: vähän repaleiset liput laskettiin alas, Kanerva selventää.

Ulosmarssi kestää enintään kello 18 saakka. Postinjakelu voi silti viivästyä osassa Joensuuta ja Kontiolahtea.

– Osa porukasta lähti varmaan suoraan töihin, mutta viimeistään kello 18. Lähtevä posti saadaan tänään kyllä lähtemään. Haluamme, että asiakkaille tulee mahdollisimman vähän haittaa.

JOENSUU / Susanna Eriksson

Aiheesta lisää ensi viikon lehdestä (25/2019).