Viime viikon keskiviikkona järjestetty Viikko Pohjois-Karjalan kehittämisilta kokosi Joensuun työväentalolle salillisen ihmisiä, joilla riitti hyviä näkemyksiä lehden parantamisen suuntaviivoista.

Viikko Pohjois-Karjalan kehittämisillassa käytiin vilkasta keskustelua niin lehden sisällöistä, luettavuudesta, ilmeestä, levikkialueesta kuin myös poliittisuuden raja-aidoista ja niiden ylittämisestäkin. 

Joensuun työväentalon salissa viime viikolla kokoontunut Viikko Pohjois-Karjalan kehittämisilta tuotti monta hyvää näkökulmaa lehden parantamiseksi. Koolla oli kolmisenkymmentä lehden sisällön, myynnin ja levikin kehittämisestä kiinnostunutta lukijaa, tukijaa ja tekijää.

Kaikkein voimallisimmin kehittämisillassa tuotiin esiin lehden ulkoasun ja luettavuuden raskaus liian pitkien juttujen ja tiiviin taiton vuoksi. Lehden ilmeeseen kaivataan isompia kuvia, väljempää taittoa sekä ennen kaikkea lyhyempiä, napakampia juttuja, joissa keskitytään yhteen asiaan kerrallaan.

– Nyt varsinkin lehteen tutustuva uusi lukija lannistuu lehden avatessaan. Kirjoittajat ovat kyllä asiantuntijoita, mutta vaikeaselkoisuudesta ja hallinnollisesta kielestä tuskin pitää kukaan, totesi lehden pitkäaikainen kolumnisti Mikko Varis.

Tekstin mittojen ohessa peräänkuulutettiin myös persoonallisia kirjoittajia, joilla on henkilökohtaisia näkemyksiä maailmasta. Ne kiinnostavat lukijaa aina enemmän kuin yleistasolla kerrotut uutiset.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 21/2017.