Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala (vas.), Enocellin pääluottamusmies Pentti Suni ja Varkauden paperitehtaiden varapääluottamus Timo Suhonen.

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala (vas.), Enocellin pääluottamusmies Pentti Suni ja Varkauden paperitehtaiden varapääluottamus Timo Suhonen.

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhalan mielestä eduskuntaan olisi toivottavaa saada nykyistä enemmän myös teollisuuden ihmisiä. ”Tällä hetkellä kansanedustajista 80–85 prosenttia on akateemisen loppututkinnon”, Vanhala sanoo.

Vaikka metsäteollisuus ehdittiin julistaa menneinä vuosina jo auringonlaskun alaksi, on tilanne muuttunut viime aikoina oleellisesti. Sellu ja kartonki myyvät hyvin, ja uudet investoinnit biotuotteisiin muun muassa Äänekoskella ja Lauritsalassa antavat uskoa parempiin aikoihin. Vain graafinen teollisuus tuottaa edelleen ongelmia.

Joensuussa viime viikolla vieraillut Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala toivoo tulevana sunnuntaina valittavaan uuteen eduskuntaan paitsi mahdollisimman monta paperiliittolaista kansanedustajaa myös nykyistä teollisuusmyönteisempää ilmapiiriä ja teollisuuspuolen osaamista.

– Tällä hetkellä kansanedustajista 80–85 prosenttia on akateemisen loppututkinnon suorittaneita ja heistä moni on vielä taustaltaan entinen eduskunta-avustaja. Tämä näkyy ikävä kyllä politiikassa, Savo-Karjalan ehdokkaistakin vain yksi on ehdokasprofiililtaan niin sanottu haalariehdokas, Vanhala sanoo.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää nrosta 16/2015.