Kirkkoherra Seppo Kuosmanen oli melkoisessa piirityksessä Kirkonmäellä.

Kirkkoherra Seppo Kuosmanen oli melkoisessa piirityksessä Kirkonmäellä.

Rovasti Seppo Kuosmanen, 58, siunattiin virkaansa Ilomantsin evankelisluterilaisen seurakunnan kirkkoherraksi sunnuntaina. Virkaanasettamisen apostolisen perinteen mukaisesti suorittivat Kuopion piispa Jari Jolkkonen avustajinaan emeritus kirkkoherra Mikko Tolonen, lääninrovasti Jukka Reinikainen, eläkkeellä oleva Tuupovaaran diakonissa Ritva Savolainen ja Kuosmasen ystäväpappi Esko Kähkönen.

Puheessaan ilomantsilaislähtöinen piispa Jari Jolkkonen totesi Kristuksen seurakunnan tarvitsevan aina myös paimenen, joka näyttää suuntaa, pitää laumaa kasassa, etsii eksyneitä, suojelee vääriltä opeilta ja opettajilta ja huolehtii lempeästi kaikista, myös ujoista ja heikoista jäsenistään.

– Sinulla, hyvä Seppo ja rakas veli, on poikkeuksellisen hyvät lähtökohdat juuri Ilomantsin kirkkoherran virkaan. Olet Pohjois-Karjalan kasvatti, maailmaa nähnyt, mutta takaisin juurille palannut. Olet kutsumustietoinen pappi, kirkon oppiin ja elämään sitoutunut, piispa puhui.

– Sinut muistetaan lämpimänä ja lempeänä rajan ihmisten sielunpaimenena. Uskon, että juuri tuo tehtävä liitti sinun ja Ilomantsin seurakuntalaisten kohtalot yhteen.

Teksti ja kuva: Armas Härkönen

Lue lisää lehden nrosta 34/2016