Pitkäaikaiset ay-vaikuttajat Hannu Koistinen (vas.), Matti Pesonen ja Keijo Vapalahti saivat tunnutusta työstään ay-liikkeen hyväksi. Ansiomerkit jakoi SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

SAK:n Joensuun seudun ammatillinen paikallisjärjestö JAP juhli viime lauantaina 90-vuotista taivaltaan uudistuneessa Original Sokos Hotel Kimmelissä Joensuussa. 

Merkkivuotta oli saapunut kunnioittamaan läsnäolollaan  ja juhlapuheellaan SAK:n puolelta puheenjohtaja Jarkko Eloranta sekä alue- ja järjestöasiantuntija Timo Haverinen, joka myös esitteli omalta osaltaan järjestön historiaa. 

Tilaisuudessa jaettiin SAK:n kultaiset ansiomerkit Hannu Koistiselle, Matti Pesoselle ja Keijo Vapalahdelle tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta ay-liikkeen hyväksi.

Tilaisuutta isännöi JAP:n nykyinen puheenjohtaja Edo Pennings, joka lienee ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa JAP:n puheenjohtaja, jolla on ollut kompetenssia avata tilaisuus soittamalla viulua. 

Kappale oli tilaisuuteen sopivasti vanha liittolaulu ”Teitä pelkää en, mä kuulun liittoon”, joka on käännös vanhasta Yhdysvaltain ammattiyhdistysliikkeen Union Maid -viisusta. 

JOENSUU / Arto Miettinen

Lue juttu kokonaisuudessaan lehdestä nro 35/2021