Maarit Feldt-Ranta osallistui Joensuu-Jukolan suunnistusmittelöihin viime viikonvaihteessa.

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta lähtee tavoittelemaan SDP:n ehdokkuutta vuoden 2018 presidentinvaaleihin. Feldt-Ranta vahvisti ratkaisunsa eilen keskiviikkona Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Viime viikonvaihteessa Feldt-Ranta vieraili Joensuu-Jukolassa ja kertoi tuolloin Viikko Pohjois-Karjalalle, että ratkaisu ehdolle lähtemisestä syntyy Harpatinvaaran rasteilla.

– Kyllä henkilökohtainen ratkaisu syntyy täällä Venlojen viestissä, täällä on hyvä rauhoittua ja miettiä asioita, Feldt-Ranta kertoi viime lauantaina.

Suunnistus on Feldt-Rannalle lajina tuttua kauraa, sillä hän on edustanut Karjaan Uran joukkuetta lapsesta saakka sekä aikuisiälläkin muutaman kerran kesässään.

– Jukolaan en ole aikuisiällä osallistunut, joten siinä mielessä tämä on harvinaista herkkua, Feldt-Ranta kertoili kisasuorituksensa alla.

Ehdokasasettelu SDP:n presidenttiehdokkaaksi päättyy 26.6. Ehdolle asettumisesta on kertonut myös kansanedustaja, entinen sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen. Lopullisen päätöksen ehdokkaaksi asettamisesta tekee puoluevaltuusto elokuussa järjestettävän neuvoa-antavan jäsenäänestyksen pohjalta.

JOENSUU/Arto Miettinen

Lue lisää lehden nrosta 25/2017.