Koronakeväänä kirkosta löytyy palveluksen aikana pieni määrä ihmisiä, joilla kaikilla on oma tehtävänsä. Jutunteko hetkellä paikalla olivat kirkon isäntä Timoi Munne, isä Tuomas Kallonen, kanttori Kaisu Potkonen, lukija ja diakoni Harri Ahponen ja striimaaja Tatu Naumanen.

Taipaleen ortodoksinen seurakunnan pääsiäisajan jumalanpalveluksien striimauksesta on tullut Tatu Naumaselle koronakeväänä uusi palvelutehtävä – pääsiäisyön palveluksen kuvaus jännittää.

Tatu Naumanen asettaa kameratelineen tarkasti harkitulle paikalle Viinijärven ortodoksisessa kirkossa ja kiinnittää siihen kameran. Mikrofonien telineet ovat paikallaan, modeemi on löytänyt reitin, sähköjohdot ja äänentoistokaluston piuhat ovat valmiina. Alkamassa on Taipaleen ortodoksisen seurakunnan Palmusunnuntain vigilia, johon kuuluu perinteisenä osana virpomavitsojen siunaus.  

Perheet ja virpomavitsojen tekijät ovat poissa kirkosta ja koronapandemian takia virpomavitsat on tällä kertaa tuotu etukäteen paikalla. 

– Kirkossa ovat paikalla vain ne, joilla on palvelutehtävä, eli  minun lisäkseni ponomarina kirkon isäntä Timoi Munne, kanttorimme Kaisu Potkonen, lukijana diakonimme Harri Ahponen ja vigilian striimauksesta huolehtiva Tatu Naumanen, palvelun toimittava isä Tuomas Kallonen kertoo poikkeuksellisesta pääsiäisviikon aloituksesta. 

LIPERI / Pia Paananen

Lue juttu kokonaan lehdestä nro 10/2020