osuustoimintaa

Tule mukaan osuuskuntaan!

Viikko Pohjois-Karjalaa on vuodesta 2013 alkaen kustantanut lehden tilaajista, puolue- ja ammattiosastoista sekä liitoista koostuva Osuuskunta Kansan Valta. Osuuskunnassa on yli 300 jäsentä ja sen tarkoituksena on yhteiskunnallisen viestinnän kehittäminen julkaisemalla painettua ja verkossa ilmestyvää sanomalehteä.

Viikko Pohjois-Karjala on ainoa Suomessa ilmestyvä osuuskunnan kustantama sanomalehti, kuntien omistaman Vakka-Suomen Sanomien ohella. Osuuskuntaan yhtiömuotona päädyttiin, koska tämän katsottiin demokraattisena ja yleishyödyllisenä omistamisen muotona sopivan parhaiten lehden arvoihin.

Osuustoiminnallisuus merkitsee lehdelle tavallaan myös paluuta juurille, sillä lehden ensimmäinen numero Rajavahti ilmestyi vuonna 1906 Karjalan Työväen Sanomalehti-, Kirjapaino- ja Kirjansitomo-osuuskunnan julkaisemana. Lehti myös ilmoitti ensimmäisen numeronsa lukijalupauksessaan tukevansa työväenliikettä ja osuustoimintaa.

Osuuskunta Kansan Vallan toimintaan pääset mukaan maksamalla 50 euron jäsenmaksun. Halutessasi voit lunastaa itsellesi myös useampia lisäosuuksia. Näin sinulla on mahdollisuus osallistua itäisen Suomen ainoan palkansaajalehden ja siten myös viestinnän moniarvoisuuden tukemiseen alueellasi myös jatkossa.

Osuuskunnan jäsenetuna saat muun muassa alennusta lehden vuositilaushinnasta. Lisäksi pääset osallistumaan kerran vuodessa järjestettävään osuuskuntakokoukseen, jossa jokaisella osuuskunnan jäsenellä on käytettävissään yksi ääni. Varsinaisten yhtiökokousten välisenä aikana jäsenkunnan ääntä käyttää osuuskunnan hallitus, johon kuuluu viidestä yhdeksään jäsentä.

Osuuskunnan jäseneksi liittyvä voi halutessaan ottaa myös lisäosuuksia 50 euron kappalehintaan.
Merkitse yllä olevaan kenttään haluamasi lisäosuuksien kappalemäärä.
Osuuskunnan jäseneksi jo aiemmin liittyneet voivat ottaa lisäosuuksia 50 euron kappalehintaan.
Mikäli olet jo jäsen, merkitse yllä olevaan kenttään haluamasi lisäosuuksien kappalemäärä.