Janne Puhakka ja Harri Torniainen tuovat Meijän sote JHL ry:n hallitukseen uutta energiaa. Sitä nyt tarvitaankin, sillä sote-puoli maakuntauudistuksineen on nyt melkoisen muutoksen alla.

Meijän sote JHL ry sai hallitukseensa uutta virtaa, kun sen puheenjohtajaksi valittiin 1.12.2017 sairaanhoitaja Janne Puhakka ja uudeksi jäseneksi LVI-asentaja Harri Torniainen. Molemmat näkevät, että ammattiosaston fuusioituminen Joensuun seudun JHL:n osasto 310:n kanssa olisi niin edunvalvonnan kuin myös maakunnallisen vaikuttamisen kannalta järkevää.

Entinen sairaanhoitopiiri on ollut Siun soten myötä viime vuodet melkoisen murroksen kourissa. Siinä tiimellyksessä myös sen työntekijöiden ammattiosasto JHL 212 vaihtoi viime syksynä nimensä Meijän sote JHL ry:ksi, joka sai puolestaan joulukuussa uudeksi puheenjohtajakseen sairaanhoitaja Janne Puhakan Liperistä.

Puhakka jatkaa siten osaston soihdun kantamista Tarja Kareisen parikymmenvuotisen puheenjohtajakauden jälkeen.

Honkalammella Muksula-Pauliinassa moni- ja vaikeavammaisten lasten ja nuorten parissa leipätyötään tekevä Puhakka sanoo tarttuneensa haasteeseen, koska tunsi mielenkiintoa vaikuttamiseen.

– Mietin kyllä pitkään, koska elän parhaillaan melkoisia ruuhkavuosia: meitä on kotona kaksi kolmivuorotyötä tekevää aikuista ja neljän lasta, ja asumme keskellä korpea. Mutta kun tukea luvattiin, uskalsin lähteä mukaan, Puhakka summaa ratkaisuaan.

Aivan uudella maaperällä Puhakka ei ay-vaikuttamisessa ole. Jo viime kaudella hän oli ammattiosaston hallituksen varajäsen ja työpaikkansa varaluottamusmies.

– Ja Liperin kuntapolitiikassa olen ollut mukana varavaltuutettuna sekä lautakunnissa, Puhakka kertoo.

Toinen uusi moottori Meijän soten JHL ry:n hallitukseen kaudelle 2018–19 on LVI-asentaja Harri Torniainen. Outokumpulaistaustainen Torniainen on asunut ja tehnyt työtä Joensuussa toista kymmentä vuotta, päivystysalueeseen kuuluvat niin Tikkamäen, Honkalammen kuin Siilaisenkin LVI-työt.

Ammattiosaston hallitukseen Torniainen sanoo lähteneensä eläköityvän väen pyynnöstä. Hän on ollut myös vuodenvaihteesta alkaen työpaikkansa työsuojelun varavaltuutettu.

– Pyydettiin, että saadaan myös tekniikan edustus pysymään vahvana ammattiosaston hallituksessa, Torniainen kiteyttää.

JOENSUU/ Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 11/2018