Kolin erämessuilla on perinteisesti käynyt 8 000–14 000 ihmistä. Kuva: Renne Karppinen

Kesäkuisilla Kolin Erämessuilla on teemana nuoret. Teemaan päädyttiin, sillä jo vuosia seuroissa on ollut huoli nuorten vähyydestä.

Kolin Erämessut järjestetään vanhalla perinteisellä paikallaan Loma-Kolilla Merilänrannassa 14.–16. kesäkuuta. Tapahtuma on järjestetty Pohjois-Karjalassa jo lähes 35 vuoden ajan – vain nimi ja pitopaikka ovat välillä vaihtuneet.

Messujen järjestelypäällikkö Eki Lintunen arvioi, että paikalla on menneiden vuosien tapaan noin 150 näytteilleasettajaa.

– Meillä on se vanha runko, jotka tulevat messuille vuodesta toiseen, mutta ilahduttavasti tulee aina myös uusia mukaan, Lintunen hymyilee.

Tänä vuonna Kolin Erämessujen teemana ja kohderyhmänä ovat erityisesti nuoret ja lapsiperheet.

”Seurat ukkoontuvat”

Nuoret halutaan saada nyt innostumaan metsästykseen, eräilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Lintunen kertoo, että seuratoiminnan, erityisesti metsästyksen, parissa on ollut jo pitkään huomattu, etteivät eräharrastukset tällä hetkellä kiinnosta nuoria kuten aikoinaan.

– Metsästyspuolella on ollut jo hyvin pitkään jatkuva huoli siitä, että seurat ukkoontuu ja nuoria harrastajia ei saada mukaan.

KOLI / Susanna Eriksson

Lue lisää lehdestä nro 22/2019