Lauri Tiainen kuvaa työnsä olevan monipuolista sekä liikkuvaa. Päivystystä pidetään Joensuun ohessa ainakin Kuopiossa, Varkaudessa ja Iisalmessa – selvitettäviin asioihin kuuluvat puolestaan niin jäsenistön palkkasaatavat, jäsenhankinta kuin koulutus- ja PR-hommat.

AKT:n Joensuun aluetoimitsijana joulukuun alussa aloittava Lauri Tiainen neuvoo järjestöjä ja yrityksiä hylkäämään vanhakantaisen hierarkian, jos mielivät saada uusia ja nuoria jäseniä mukaan. 

Auto- ja kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n Joensuun toimistolla on nähty viime päivinä uusi mies, kun Savo-Karjalan uusi aluetoimitsija Lauri Tiainen on jo käynyt ottamassa tuntumaa uuteen työpisteeseensä Joensuun Kauppakadulla.

Vahdinvaihto tapahtuu, koska Joensuun toimistolla 14 vuotta palvellut aluetoimitsija Pekka Lehtonen siirtyi viime kesän liittokokouksessa tehdyn valinnan mukaisesti liiton varapuheenjohtajaksi Helsinkiin.

Uusi aluetoimitsija Tiainen, 35, muuttaa Joensuuhun Savonlinnasta, jossa hän on paitsi työskennellyt jäteautonkuljettajana myös toiminut Savonlinnan ja Ympäristön Automiesten sekä SAK:n Savonlinnan ammatillisen paikallisjärjestön puheenjohtajana ja Lassila & Tikanojan luottamusmiehenä.

Vahvaa ay-taustaa siis löytyy, minkä lisäksi Tiainen itse näkee vahvuudekseen myös Savo-Karjalan toimialueen hyvän tuntemuksen. Elämän varrella kun on tullut asuttua niin Kuopiossa, Savonlinnassa, Varkaudessa, Mikkelissä sekä nyt Joensuussa.

– On matkustettu pitkin Itä-Suomea ja Savoa, määrittelee Tiainen elämänpiiriään.

JOENSUU / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 48/2018