Virve Mikkonen nähtiin mukana myös Kuopion piirikokouksessa kuukauden päivät sitten.

Vielä runsas vuosi sitten joensuulainen Virve Mikkonen skouttasi puolueita, teki nelikenttäanalysia ja etsi vaikuttamisen kanavaa. Tänä päivänä hän on Joensuun Työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja. 

Joensuun Työväenyhdistys nosti jonkin aikaa sitten ensi kevään eduskuntavaalien yhdeksi ehdokasehdokkaakseen Siun sotessa työskentelevän terveydenhoitajan, pääluottamusmies Virve Mikkosen.

Vaikka Mikkonen ei piirin vahvistamaksi ehdokkaaksi lopulta yltänytkään, jäi nimi monien huulille ja tuli vastaan jälleen Joensuun Työväenyhdistyksen syyskokouksessa, jossa Mikkonen valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajaksi.

Virve Mikkonen itsekin myöntää, että häntä tuskin poliittisissa piireissä kovin hyvin vielä tunnetaan ja sille löytyy harvinaisen looginen syy: hän on ollut SDP:n ja Joensuun Työväenyhdistyksen jäsen vasta vuoden verran.

– Minulla ei ollut minkäänlaista poliittista taustaa ennen kuin aloin runsas vuosi sitten tehdä pohjatyötä selvittääkseni, mikä on se taho, jonka kautta ja avulla pystyn vaikuttamaan yhteisiin asioihin. Olen analyyttinen ihminen, joten skouttasin puolueita ja tein nelikenttäanalyysiä, Mikkonen kuvaa prosessia, joka johti hänen poliittisen uransa alkamiseen.

Mikkonen ei pitänyt vaikeana demareihin päätymistä. Analyysin tuloksena syntyi kuva puolueesta, jonka arvot ovat kunnossa, mutta jonka tavassa järjestäytyä ja näkyä julkisuudessa on kirkastamisen varaa. Mikkonen näki tässä mahdollisuuden.

– Tasavertaisuus, oikeudenmukaisuus ja solidaarisuus sekä mahdollisuus olla ihmisten lähellä tekivät minuun vaikutuksen, Mikkonen sanoo.

JOENSUU / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 49/2018