Miapetra Kumpula-Natri vieraili Joensuussa viime viikolla.

Miapetra Kumpula-Natri vieraili Joensuussa viime viikolla.

Olipa havaintopaikka sitten Joensuu, Helsinki tai Strasbourg, puheenaiheet tuntuvat olevan kaikkialla samoja. Näin vakuuttaa Joensuussa viime viikolla pistäytynyt europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri, jonka työarki on sijainnut Euroopan ytimessä kohta kahden vuoden ajan.

Viime aikojen näitä kestoaiheita ovat olleet muun muassa talous, turvapaikanhakijat, digitalisaatio, Turkki, Venäjä ja Britannian tilanne.

– Se on ollut oikeastaan aika yllättävääkin, kuinka samankaltaisia keskustelunaiheet ovat olleet. Paljon on puhuttu viime aikoina myös näistä koulutuksen asioista tai ay-liikkeen asemasta, aivan kuten täällä meillä Suomessakin, Kumpula-Natri linjaa.

Britannian eroa Kumpula-Natri pitää täysin mahdollisena, joskin hän tietää että ainakin brittiläisessä työväenpuolueessa kanta on selkeästi EU:n puolella.

– Eurooppa on viime aikoina ollut paljon mukana negatiivisessa uutisoinnissa ja kukapa haluaisi kuulua sellaiseen klubiin. Unionin kasassa pysymisen kannalta ovat kieltämättä suuria haasteita turvapaikanhakijat, ulkorajat, Iso-Britannian ratkaisu ja sen mahdolliset vaikutukset, myös talouden kääntäminen nousuun, Kumpula-Natri listaa.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää nrosta 11/2016