Megrin Matkailu Oy:n osakkaat Anita Timonen, Erkki Hukka ja Hannu Urjanheimo (vas.) päärakennuksen portailla. Taustalla lainehtii Mekrijärvi.

Juhannusviikolla Itä-Suomen yliopisto ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy tekivät kaupat Mekrijärven tutkimusaseman kiinteistöistä kolmen ilomantsilaisen yrittäjän kanssa. Megrin Matkailu Oy:n osakkaita ovat tilitoimistoyrittäjä Erkki Hukka, Maukkulan Mustikkamäen emäntä, matkailualan yrittäjä Anita Timonen sekä hoiva-alan yrittäjä Hannu Urjanheimo.

Kiinteistöt ostanut yritys panostaa ensiksi ryhmämatkailuun sekä kokousten, kurssien ja seminaarien järjestämiseen hyödyntäen paikallista kulttuuria, historiaa ja luontoa.

Sukukokouksille ja perhejuhlille paikka on mitä mainioin. Ensimmäiset asiakkaat olivat heinäkuun puolivälissä kokoontuneet Volotisen sukuseuralaiset.

– Ennakkomyyntiä emme pystyneet kauppoja hieroessa tekemään ja kalusteet on ostettava, mutta tällä hetkellä pystymme majoittamaan 60 henkilöä, Erkki Hukka kertoo.

Myös ruokasalissa on tällä hetkellä paikat 60 henkilölle, mutta enemmänkin mahtuu

– Pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon lähialueelta saatavia raaka-aineita ruokien valmistuksessa. Luonnollisesti esimerkiksi leivät ja piirakat tulevat omasta Mustikkamäen leipomosta, Anita Timonen kertoo.

Teksti ja kuva: Armas Härkönen

Lue lisää lehdestä 29/2017.