Yrittäjät Maria Saastamoinen (vasemmalla) ja Helena Puhakka-Tarvainen avaavat Joensuun vanhaan Postitaloon ensi viikolla Huoneistohotelli Lietsun. He kuvailevat tarjoavansa majoituspalveluja karjalaisen rempseällä otteella.

Joensuun hotellitarjonta laajenee ensi viikolla, kun uusin tulokas, boutique-huoneistohotelli Lietsu avataan jokivarressa sijaitsevaan vanhaan Postitaloon. 

Huoneistohotelli Lietsu tarjoaa majoituspalveluita karjalaisen rempseällä otteella. Yrittäjät Helena Puhakka-Tarvainen ja Maria Saastamoinen – tai piänaine ja piäemäntä, kuten he itseään kutsuvat – ovat valmistelleet itsenäisyyspäivänä vanhan Postitalon neljänteen ja viidenteen kerrokseen aukeavaa hotellia reilun vuoden ajan. 

Idea Lietsusta syntyi, kun Saastamoinen majoitti kansainvälisiä vieraita kotonaan Airbnb-palvelun kautta ja huomasi, että Joensuusta puuttuu paikallisia elämyksiä tarjoava boutique-henkinen hotelli. Hän päätti perustaa sellaisen itse, ja pyysi Puhakka-Tarvaista yrityskumppanikseen. 

– Olemme tunteneet toisemme työn kautta yli kymmenen vuotta, ja kahvipöytäkeskusteluissa oli tullut yrittäjyyshalukkuus esille, Puhakka-Tarvainen hymyilee. 

Karjalaisuutta korostaen

Lietsussa korostetaan paikallisuutta ja tuodaan esille karjalaisuutta. Jokaisella 31 huoneistolla on oma teema ja tarina, joka näkyy aina huoneiston karjalankielisessä nimessä sekä huoneiston sisustuksessa aina väreistä esineisiin. 

– Haluamme tuoda esiin Karjalan alueen historiaa ja luontoa, Puhakka-Tarvainen kertoo. 

Jokaisessa huoneistossa oma keittiö ja kylpyhuone pyykinpesumahdollisuuksineen. Yhteisissä tiloissa on sauna, neuvotteluhuone ja tupa, jonka pirtinpöydän ääressä voi syödä aamiaista tai pelata vaikka lautapelejä. 

– Kaksi huoneistoista on esteettömiä, ja toiseen niistä on tervetullut myös opaskoira. Lemmikkihuoneet ovat alakerrassa, ja lemmikin kanssa kuljetaan eri kautta kuin vastaanottoon, Puhakka-Tarvainen kertoo. 

JOENSUU / Susanna Eriksson

Lue juttu lehdestä nro 48/2019