– Ihan kuin paistettua kalaa, totesivat Joensuun Demarinuoret Niittykummun maatilalla tutustuessaan kotisirkkojen kasvattamiseen. Kuvassa sirkkoja maistelee Sanna Heinonen.

Joensuun Demarinuoret suuntasivat viime viikolla uusien jäsenten illassa joensuulaiselle Niittykummun maatilalle. Ihan perinteinen maatilavierailu ei ollut kyseessä, sillä tutustumiskohteena olivat maatilan tuottamat kotisirkat.

– Tuoksuupa täällä hyvältä, kuului vieraiden suusta kun Joensuun Demarinuoret tupsahtivat illansuussa Niittykummun maatilalle.

Tarjolle oli katettu sirkkasiemennäkkileipää, sirkkapuolukkapiirakkaa sekä kuivattuja ja paistettuja sirkkoja. Demarinuoret silmäilivät tarjoiluja kiinnostuksen ja hivenen epäilyksen sekaisin ilmein, mutta ilmeet vaihtuivat, kun sirkat sujahtivat suihin.

– Tämähän on ihan kuin paistettua kalaa!

Demarinuorten kommentit hymyilyttivät tilan omistajia Hermanni Niemistä ja Sanne Seppälää – eivät nimittäin kuulleet kommentteja ensimmäistä kertaa. Ennakkoluulot ovat heille tuttuja toreilta ja turuilta, vaikka tutkimusten mukaan jopa 70 prosenttia suomalaisista olisivat valmiita käyttämään hyönteisiä ruoassa.

– Mikä ero loppuunsa on hyönteisten ja äyriäisten syönnillä? Toiset vain elävät veden alla ja toiset maalla.

JOENSUU/Susanna Eriksson

Lue lisää lehdestä nro 14/2018