Vuoden Kalamiehen tittelin kuittasi tänä vuonna nimiinsä 12-vuotias Iida Issakainen (vas.) Liperistä, Erämieheksi valittiin 37-vuotias  Tuomo Turunen Joensuun Keskijärveltä ja Vuoden nuoreksi eränkävijäksi 14-vuotias Ida Palviainen Ilomantsista. Eräperinteen jatkuvuus näyttää siis olevan Pohjois-Karjalassa nyt hyvissä käsissä.

Vuoden Kalamiehen tittelin kuittasi tänä vuonna nimiinsä 12-vuotias Iida Issakainen (vas.) Liperistä, Erämieheksi valittiin 37-vuotias Tuomo Turunen Joensuun Keskijärveltä ja Vuoden nuoreksi eränkävijäksi 14-vuotias Ida Palviainen Ilomantsista. Eräperinteen jatkuvuus näyttää siis olevan Pohjois-Karjalassa nyt hyvissä käsissä.

Pohjois-Karjalan maakunnalliset Erätulet poltettiin viime viikonvaihteessa Ahvenisen Punaisella Talolla. Tapahtuman ohjelmassa oli perinteiseen tapaan vuoden erä- ja kalamiehen palkitseminen sekä uutuutena myös vuoden nuoren eränkävijän valinta. 

Koko perheen tapahtuman ohjelmaan kuului myös muun muassa makkaranpaistoa, joulukahvit sekä lasten joulutervehdys metsän eläimille ja ekumeeninen joulurauhan julistaminen.

Asiantuntijapuheenvuoron tilaisuudessa käyttivät Luonnon ja -riistanhoitosäätiön asiamies Heli Siitari sekä Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Antti Kuivalainen.

Siitari korosti puheessaan sukupolvelta toiselle siirtyvän terveen luontosuhteen ja vastuullisuuden merkitystä erä-,
metsästys- ja kalastusharrastuksissa.

– Olen iloinen siitä, että Pohjois-Karjala palkitsee tänä vuonna myös vuoden nuoren eränkävijän. Lapsista kasvaa aikanaan vastuullisia vaikuttajia, jotka eivät ole vieraantuneet luonnosta ja joilla on terve luontosuhde, Siitari kuvasi Ahvenisen Erätulilla lauantaina.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 51/2016.