Tohmajärveläinen Vilho Mikkonen on ansainnut luottamusta sekä paikallisella että maakunnallisella tasolla, ja edustaa myös ammattiliittonsa valtuustossa koko maakuntaa.

Tohmajärveläinen Vilho Mikkonen on ehtinyt nuoresta 41 vuoden iästään huolimatta pyöritellä yhtä jos toistakin rattia. On tullut ajettua taksia ja linja-autoa, viimeiset kymmenkunta vuotta maitoautoa.

Yläkouluvuosinaan mies ei tiennyt mikä haluaisi isona olla. Tyhjäntoimittaja tuntui sopivimmalta hommalta, kun lukeminen ei innostanut, eikä koulu muutenkaan tuntunut oikealta paikalta.

Tekemisen intoa oli sitä enemmän, ja kokemusta ehti kertyä niin järjestysmiehenä olemisesta kuin porakaivohommista ja taksin ammatista.

Vaan liekö tullut jonkun kaverin kautta tieto, että Iisalmessa järjestetään linja-autokurssi ja ison auton ohjaimissa olo tuntui sen verran kotoisalta, että myöhemmin tuli suoritettua myös puutavara-auto-osuus.

Siitä pitäen on kilometrejä kertynyt enemmän kuin on ehtinyt summailemaan. Kaveri ajoi maitoautoa ja Ville tuli jo ajatelleeksi, että tuohon en kyllä rupea. Pitihän se kuitenkin kokeilla, kun tuli tilaisuus tuurata.

Valio-paidastaan ja –lippiksestään hänet nyt tunnetaan. Työnantaja on Vieremän Kuljetus Oy, ja maitoa kerätään Joensuuhun eri reiteiltä Keski-Karjalasta.

Maaseudun rakennemuutos on ehtinyt työvuosien myötä tulla tutuksi. Tilojen määrä on vähentynyt eikä teiden kunto ainakaan parantunut ole, mutta maito käydään hakemassa kelillä kuin kelillä.

Isännät ja emännät tulevat tutuiksi, joskus ehtii tuvassa kahvillakin poiketa.

TOHMAJÄRVI / Riitta Mikkonen

Lue lisää lehdestä nro 36/2017.