Hyvärinen saa pidettyä houkutukset poissa tekemällä valinnan jo kaupan hyllyvälikössä – kärryyn ei tipahda herkkuja.

Hyvärinen saa pidettyä houkutukset poissa tekemällä valinnan jo kaupan hyllyvälikössä – kärryyn ei tipahda herkkuja.

Polvijärveläinen Anja Hyvärinen tuumaa, että Viikko Pohjois-Karjalan elämänmuutosprojekti alkoi aika tarkalleen puoli vuotta sitten. Hän iloitsee siitä, että painotavoite on saavutettu. Ajan mittaan Hyväriselle on syntynyt uusia tavoitteita painonhallinnassa.

Iloa ja positiivisuutta huokuva Anja Hyvärinen kesäisellä kotipihalla on täysin erilainen näky, kuin puoli vuotta sitten hieman häpeillen itsestään kertonut nainen projektin aloituspalaverissa Elämäntaito Ilanan tiloissa. Hyvärinen on oikeutetusti tyytyväinen saavutuksiinsa ja toteaa itsekin, että uskomatonta, missä tilanteessa hän on nyt verrattuna viime talveen.

– Kun aloituspaino otettiin tammikuussa, se oli sellainen häpeän ja kauhun paikka. Kyllähän se lähtöpaino oli niin hurja, että ihan kavahdin asiaa, hän muistelee.

Hyvärisen tavoitteena oli saavuttaa kymmenen prosentin pudotus lähtöpainosta elämänmuutosprojektin myötä. Kun tavoite täyttyi, syntyi uusia tavoitteita.

– Etenen pienin askelin aina seuraaviin lukemiin, tavoitteiden ei tarvitse mennä eteenpäin hirveän isoin harppauksin. Vaikka olenkin jo nyt tyytyväinen tuloksiini, niin olisin hyvilläni jos puntarin lukema alkaisi seitsemällä.

Teksti ja kuva: Suvi Lyhykäinen

Lue lisää nrosta 27/2015.