Marianne (vas.), Suvi ja Eero hieroivat deittituttavuutta Bepopissa jo alkuillasta.

Marianne (vas.), Suvi ja Eero hieroivat deittituttavuutta Bepopissa jo alkuillasta.

Joensuussa vietettiin viime viikonvaihteessa deittailun suhteen jännittäviä aikoja, kun kaupungissa järjestettiin ihka ensimmäistä kertaa Deittisirkuksen Love Bileet. 

Tapahtumapaikkana ollut PKO:n ravintola Bepop vetikin pimeänä ja sateisena iltana mukavasti kaikenikäistä väkeä. Ohjelmassa oli leikkimielistä tutustumista sokkoparin löytämisen, speeddeittauksen ja arvontojen muodossa.

Ikäjakauman nuorempaa päätä edustaneet tohmajärveläinen Anna-Sofia ja joensuulainen Tiia olivat sitä mieltä, että huumoritajua miehellä on syytä olla ja samansuuntaiset elämänarvot.

Vaikka he ovatkin netti- ja some-deittailun luvattua sukupolvea, niin molemmat vannovat live-kohtaamisten nimeen.

– Moni kaveri on kyllä tutustunut netissä, mutta siellä on myös helpompi feikata itsestään aivan toisenlainen kuva kuin oikeasti onkaan, Tiia ja Anna-Sofia tuumivat.

Tiia (vas.) ja Anna-Sofia vasta hakivat tässä vaiheessa itselleen samannumeroisia vastinparejaan.

Tiia (vas.) ja Anna-Sofia vasta hakivat tässä vaiheessa itselleen samannumeroisia vastinparejaan.

Itsenäinen ja huomioonottava

Oman sokkoparinsa jo alkuillasta löytäneet Suvi ja Eero olivat varsin yksimielisiä siitä, millaisia ominaisuuksia he kumppanissa arvostaisivat.

– Pitää olla huomioonottava, lisäksi sanojen ja tekojen tulee kulkea käsi kädessä, kontiolahtelainen Suvi mietti ensi pohdintoinaan.

– Arvostaminen on myös tärkeää, sitä voi osoittaa pieni elein ja sanattomastikin, Eero lisäsi Suvin pohdintoihin.

Molemmat myöntävät, että kun takana on jo elettyä elämää, avioliitot ja jälkikasvuakin, ovat kriteerit varmasti toiset kuin olisivat teini-iässä.

– Itsenäinen ja oma-aloitteinen pitää olla, en minä kolmatta lasta ole itselleni hakemassa, Suvi täräyttää ja nauraa.

Juuri kotona vallitseva työnjako herättääkin keskustelua porukassa, johon kuuluu myös Suvin kaveri ja vielä sokkopariaan etsivä Marianne. Maallinen mammona ei ainakaan paina, eivätkä etusijalla juuri ulkonäkökriteeritkään.

– Kyllä miehellä saa ja pitääkin vatsaa olla, kunhan vain vaihtoaskel sujuu, Marianne määrittää ja koko porukka tuntuu yhtyvän tähän näkemykseen.

Teksti ja kuvat: Arto Miettinen

Lue koko juttu lehden nrosta 39/2016