Kulttuuriohjaaja Markus Pulkkisen tukikohta on työhuone Ilmarisella. Sieltä tai Kiteesalin tekniikkahuoneesta hänet tavoittaa varmimmin maanantaisin ja eri tapahtumien yhteydessä.

Kiteen uusi kulttuuriohjaaja Markus Pulkkinen pitää korvansa auki, jotta tietää mitä kansalaiset haluavat.

Kiteen Ilmarisella, Kiteesalin näyttämöllä säädetään. Illalla on tulossa väkeä juhlistamaan paikkakunnan teollistamisen 50-vuotista taivalta. Äänet ovat vielä hukassa.

Jokaiselle mikrofonille löytyy kuitenkin pian kaistansa, ja lokoisin sohvin varustettu estradi pääsee odottelemaan keskustelijoita.

– Kodikas tilaisuus pyritään järjestämään, luonnehtii Markus Pulkkinen.

Puolet kulttuuriohjaaja Pulkkisen työstä on juuri tätä säätämistä, Ilmarisen isännöintiä ja käytännön sujumisen varmistamista. Kiteesalin näyttämöllä toteutuu monenlaista kulttuuria.

– Meillä on myös loistava äänitysstudio Monttu, hän muistuttaa.

Näissä ympäristöissä 47-vuotias, monialainen taiteen-, teatterin- ja musiikintekijä on jo kuin kotonaan. Edeltäjän Seppo Savolaisen harteilta on siirretty kokemusviittaa uudelle viranhaltijalle jo puolisen vuotta.

– Kädestä pitäen. Eikä se Seppo ihan rauhassa saa eläkkeellä olla vieläkään, viestiä pitää laittaa silloin tällöin, että mitenkäs tämä, naurahtaa Pulkkinen.

Iisalmen seudulta lähtöisin oleva Markus Pulkkinen opiskeli kulttuurisihteeriksi Korpilahdella Alkio-opistossa. Valmistuessaan 90-luvun puolivälissä hän päätti, ettei ikinä virkamieheksi.

Työura on koostunut eri puolilla Suomea kulttuuria tehden ja opettaen. Lajeina esimerkiksi improvisaatioteatteri ja musiikki. Useita bändejä, välineinä kieli- ja kosketinsoittimet sekä laulu.

– Kohtalaisesti kaikkia, mutten loistavasti mitään, hän määrittelee soittotaitonsa.

KITEE / Riitta Mikkonen

Lue lisää lehden nrosta 11/2019.