Tuula Tanskanen (oik.) ja Anna-Liisa Hyykky leivontahommissa pääsiäisen teemalla. Joskus käydään kävelylenkilläkin kelin mukaan.

Juukalainen Tuula Tanskanen, 51, aloitti kotipalveluyrittäjänä vajaa kolme vuotta sitten tavoitteena mielekäs työ, johon voi itse vaikuttaa ja oma toimeentulo. Kunnioitus toisen arkea ja kotia kohtaan ovat avaintekijöitä kotipalvelutyössä. Kotipalvelu Tuula Tanskasella on jo neljä työntekijää, ja oikealla asenteella työtä tekeville töitä riittää, yrittäjä luottaa.

Kello käy yhdeksää aamulla Juuan keskustan liepeillä Anna-Liisa ja Martti Hyykyn kotona. Anna-Liisa pyörittelee Tanskasen kanssa rahkapullien aihioita keittiön tason ääressä. Ei suinkaan aamun ensimmäinen urakka.

– Nakkikeitto on jo keitetty, imuroitu ja matot puisteltu.

– Pitkiä, päivät ovat pitkiä. Lähden puoli kahdeksalta viimeistään liikenteeseen ja kyllä harvoin olen ennen iltakuutta kotona, Tanskanen toteaa yrittäjän arjesta.

Viime vuonna auton mittariin kertyi työajoa noin 30 000 kilometriä, mutta meno ja urakointi tuntuu hyvältä ja omalta. Hyykyt ovat olleet asiakkaina reilun vuoden, ja tyytyväisiä ovat hekin.

– Tuula on kyllä omassa ammatissaan. Auttaa arjessa ja laittaa ruoat. Ei tullut itsellä laitettua ennen, minä ostin valmista ruokaa kaupasta. Kyllä meidän ruokailu monipuolistui kerralla, Martti Hyykky, 81, kehuu.

– Hyvä, että tällaisia tyttöjä on, Anna-Liisa Hyykky, 78, komppaa puolisoaan.

Seuraava asiakastoive on tehdä pitkästä aikaa omia vesirinkeleitä. Tanskanen lupaa, että kyllä osataan ja onnistuu.

JUUKA / Vesa Martikainen

Lue juttu kokonaisuudessaan lehdestä nro 12/2021