3 vasama netti

SDP:n eduskuntaryhmän palvelu- ja hallintopäällikkö Leila Vasama.

Mediassa ja julkisuudessa päivittäin esillä olevien kansanedustajien taustalla käy tavallisen arkena melkoinen kuhina, vaikkei tuota tiedotusvälineistä maallikolle aina näytetäkään. Yksi huomattava tällainen taustakollektiivi on eduskunnan ryhmäkanslia, jossa työtänsä tekevät kansanedustajien avustajat. 

SDP:n osalta kansanedustajien avustamisen käytännöt ovat olleet viime vuosina muutoksessa; aiempien puhtaasti henkilökohtaisten avustajien sijaan nykyisellään kansanedustajien taustalla toimii pelkästään iso ryhmäkanslia, jossa osaamista on jaettu kollektiivisesti.

– Siellä on jaettu eri asiantuntijaosaamista valiokuntien mukaisiin yksiköihin, joista johonkin jokainen avustaja kuuluu. On muun muassa talouspoliittinen ja sosiaalipoliittinen sekä hyvinvointi- ja sivistyspoliittinen yksikkö, kuvaa SDP:n eduskuntaryhmän palvelu- ja hallintopäällikkö Leila Vasama, joka pistäytyi Joensuussa elokuussa järjestettävän eduskuntaryhmän työkokouksen järjestelyjen tiimoilta.

Kaikkiaan SDP:n ryhmäkansliassa työskentelee pääsihteeri Kari Anttila ja 34 avustajaa – eli kansanedustajia vastaava määrä.

Teksti ja kuva:Arto Miettinen

Lue lisää lehdestämme nro 20/2016 Viikko-Pohjois-Karjala