Erja Pesonen ja Kari Eronen ovat valmistaneet sytykepalloja kuusi vuotta, mutta nyt aikovat luopua liiketoiminnasta ja keskittyä yrityksessään täysin kokoonpanotyöhön. Pesonen pohtii, että teknologiateollisuus on tulevaisuuden ala.

Tuupovaaralaiset Kari Eronen, 66, ja Erja Pesonen, 55, ovat toimineet yrittäjinä 13 vuotta. Aikoinaan Idän Valo Oy:n toiminta lähti liikkeelle autotallista, nyt Tuupovaaran entisessä virastotalossa kokoonpanotyötä tekee yrittäjäpariskunnan lisäksi kaksi työntekijää, ja samoissa tiloissa on vuokralla elektroniikkaa valmistava Kotivo Oy. Usko teknologiaan ja elektroniikka-alan kasvuun on vahva.

Päätoimenaan alihankintana sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kokoonpanoa Ouneva Groupille ja Kotivolle tekevä Idän Valo on todellakin valoisissa tunnelmissa. Alalla on nyt selvää pöhinää verrattuna muutaman vuoden takaiseen, ja yrityksen toimitilat ovat alkaneet täyttyä kokoonpano-osista. Erja Pesonen ja Kari Eronen hymyilevät, että työtä kyllä riittää.

Aina ei ole ollut samoin. Kuusi vuotta sitten teknologiateollisuudessa oli notkahduksia, jolloin Erosen ja Pesosen piti miettiä muitakin vaihtoehtoja.

– Silloin halusimme ostaa kokoonpanopuolen tueksi valmiin tuotekonseptin, joka tasaisi tulovirtaa, Eronen muistelee.

– Vastaan tuli Syttis-sytykepallot, ja sillä oli jonkinnäköiset markkinat valmiina. Ostimme sen perustoiminnan tueksi, hän kertoo.

TUUPOVAARA / SUVI PALOSAARI

Lue lisää lehden nrosta 40/2017.