Opetus- ja kulttuuriministeri Krista Kiuru toi piirikokousväelle hvyiä uutisia Indonesiasta saakka.

Opetus- ja kulttuuriministeri Krista Kiuru toi piirikokousväelle hvyiä uutisia Indonesiasta saakka.

Savo-Karjalan piirikokous 20.–21.3.2015:

Outokummusta vauhtia kevään vaalikentille

Tuttuun tapaan kaksipäiväisenä järjestetyn kokoontumisen asialistalla oli vaalityön ja hengennostatuksen ohessa muun muassa varkautelaisen Kari Rajamäen pitkäaikaisen edustajauran viimeinen poliittinen tilannekatsauksensa kansanedustajana.

SDP:n Savo-Karjalan piiri kokoontui keväiseen piirikokoukseen viime viikonvaihteessa Outokummussa. Normaalin kaksipäiväisen ohjelman mukaan läpi viety kokoontuminen sai alkusysäyksensä maakunnassa vierailleelta opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurulta, jolla oli Indonesian matkalta palattuaan kerrottavanaan hyviä uutisia Itä-Suomen metsäosaamisen koulutusviennin tulevaisuudesta.

– Vierailun aikana allekirjoitettiin Finland Universityn ja kahden indonesialaisen yliopiston väliset yhteistyösopimukset metsä- ja opetussektoreiden kehittämiseksi. Itä-Suomen yliopistolla on tässä merkittävänä bio- ja metsätalouden osaajana nyt erinomainen mahdollisuus tarttua rahoitukseen, jota valtiovalta tarjoaa niin sanotun biotalouden erikoistumiskoulutuksen aloittamiseen, Kiuru esitti perjantaina Outokummussa.

Paljon esillä ollutta toisen asteen koulutuksen säästöpaketin kariutumista opetusministeri piti harmillisena, mutta ainoana mahdollisuutena kun järjestämislaki oli kaatunut jo aiemmin sivistysvaliokunnassa.

– SDP:n tavoitteena oli saavuttaa toisen asteen koulutuksessa järjestäjäverkon uudistamisella 69 miljoonan euron säästöt ja muiden rahoitusosien järjestelyllä 190 miljoonan euron säästöt. Järjestämislain kaaduttua 190 miljoonan euron säästöt olisi nyt jouduttu viemään läpi ilman järjestämislakia, jolloin se olisi merkinnyt jopa 15 000 aloituspaikan karsimista toisen asteen koulutuksesta, mitä emme voineet hyväksyä, Kiuru perusteli.

Teksti ja kuvat: Arto Miettinen

Lue lisää lehden numerosta 13/2015.