ekl3Viime viikolla juhlittiin Kiteen Eläkkeensaajien 45-vuotistaivalta, ja samalla Kiteen Huvikeskuksessa vietettiin EKL:n Pohjois-Karjalan Piirin kesäpäivää.

Kiteen eläkkeensaajien puheenjohtajana vuoden alusta alkaen toiminut Toivo Pykäläinen kertoo, että yhdistyksen jäsenmäärä on huimat 416 henkilöä. Pykäläisen mukaan yhdistyksen jäsenten keski-ikä huitelee 75–85 vuoden hujakoilla, ja vanhimmat ovat 93-vuotiaita.

Suuren jäsenmäärän noteerasi myös juhlapuheessaan EKL:n hallituksen puheenjohtaja Matti Hellsten, joka totesi, että paikkakunnan asuinlukuun nähden jäsenmäärä on erittäin korkea.

– Se kertoo siitä, että jotain on osattu tehdä hyvin ja oikein, muuten näin suuri jäsenmäärä ei olisi mahdollista.

Jumppakansaa

Pykäläinen kuvailee Kiteen Eläkkeensaajien toimintaa hyvin virkeäksi.

– Joka maanantai meillä on boccia ja kuntosali, tiistaina jumppa ja kansantanssi. Jumpassa käy jopa 90 henkeä. Keskiviikkoisin on atk:ta, jossa käy 30 henkeä ja torstain käsityökerhossakin käy 15–20 henkeä. Käsityökerhossa valmistetaan käsitöitä esimerkiksi myyjäisiin, Pykäläinen kertoo.

Yhdistyksen jäsenille on viikkotoiminnan lisäksi tarjolla matkoja ja tansseja. Toukokuussa Kiteen eläkkeensaajat järjestivät reissun  Ylihärmään kylpylään viikoksi.

– Sitten käytiin Lappeenrannassa jumpparyhmän kanssa. Siellä oli ohjelmassa muun muassa risteily ja ruokailu. Reissuun osallistui 95 henkeä.

Elokuulle Kiteen Eläkkeensaajilla on suunnitteilla Rantakala-tapahtuma ja teatteriretki.

Pykäläinen kertoo itsekin käyvänsä aktiivisesti yhdistyksen tarjoamissa kerhoissa. Kiteen Eläkkeensaajien jäsenenä hän on ollut kuusi vuotta, mukaan toimintaan sai ay-aktiivisuus työelämässä.

Teksti ja kuvat: Suvi Lyhykäinen

Lue lisää lehdestä nro 27/2016.