Toiminnanjohtaja Maria Iltola ohjeistaa monivuotista talkoolaista Sami Lehtoa sekä kesätyöntekijöitä Vilko ja Alpi Ahlholmia päivän puuhiin.

Tuntuu, ettei kesä ole kunnolla alkanutkaan, ja Kihaus Folk huipentuu jo tulevana viikonloppuna! Tämän vuoden teema on Itää.

Rääkkylässä on soitto soinut ja Kihausta lämmitelty jo pitkin viikkoa: on pidetty lasten leiriä ja pelimannikurssia, avattu näyttelyitä ja kuultu pihasoittoja.

Huomenna perjantaina varsinainen Kihaus Folk avataan viikon opiskelujen tuloksilla, kun heti alkuillasta kuullaan Kihaus Folk -pelimannien ja Villa Ruusulan Tähtitehdas -leiriläisten esiintymiset.

Siitäpä meno jatkuu toista vuorokautta, sunnuntaiaamun puolelle Tsaijuteltassa, Tanssiteltassa, Klubilla ja Perinnetuvassa melkein taukoamatta. Lauantaina myös kirkossa pelimannivirsiä.

Esiintyjäryhmiä on nelisenkymmentä, osalla heistä useampi veto. Näiden lisäksi tietenkin jammailua vapaasoittolavalla ja nuotiopaikalla, myös inspiroiduilla kokoonpanoilla.

Valtakunnallisesti kuuluisin lienee Jukka Poika, joka laittaa yhdessä Jam Original Bandin kanssa lauantain vaihtumaan reggaen rytmein sunnuntaiksi.

– Pienissä festareissa on keikkakesän sielu ja ydin, vakuuttaa suurillakin lavoilla esiintyvä Jukka Poika ja aikoo todistaa reggaen sopivan erittäin hyvin myös kansanmusiikkitapahtumaan.

Teksti ja kuva: Riitta Mikkonen