Puoluesihteeri Antton Rönnholm vieraili Huhmarissa viime lauantaina.

Savo-Karjalan sosialidemokraattien väki kokoontui viime viikonvaihteessa Lomakeskus Huhmarin auditorioon pohtimaan niin maakuntauudistukseen, tuleviin vaaleihin kuin myös puolueen työryhmätöihin liittyviä askelmerkkejä.

Huhmarissa tilannekatsauksen politiikkaan ja maakuntauudistukseen esittivät piirin puheenjohtaja Neeta Röppänen, Pohjois-Savon maakuntauudistuksen muutosjohtaja Elsi Paronen, Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Risto Poutiainen sekä myös SDP:n tuore puoluesihteeri Antton Rönnholm, jolle vierailu Huhmarissa oli laatuaan ensimmäinen.

Vaikka järjestöpäivien päähuomio olikin otsikkonsa mukaisesti maakuntauudistuksessa ja puolueen työryhmätöissä, saivat keskustelua aikaan myös paljon julkisuudessa velloneet puolueen kannatuslukemat sekä puheenjohtajan asema. Aamun tuoreimpia gallupeja (Helsingin Sanomat 23.9.) oli jälleen luettu tarkasti.

– Helsingin Sanomien gallupissa olemme jälleen palanneet kakkossijalle ja vihreiden nousu on taittunut, kuten odotettuakin. Elämä gallupien kanssa on tämmöistä, nykypolitiikassa tapahtuu entistä suurempia muutoksia lyhyemmän ajan sisällä, totesi puoluesihteeri Rönnholm Huhmarin aamukahvipöydässä tuoreimmista lukemista.

Vaikka SDP näyttää siis saavuttaneen itselleen jälleen oppositiopuolueiden ykkösstatuksen, ei ainakaan Huhmarin kenttäväestä juuri kukaan tunnu olevan puolueen kannatukseen tyytyväinen. Ei puoluesihteeri itsekään.

– On selvää, että kannatuksen olisi alettava kakkosella, joten tyytymätön tähän tilanteeseen täytyy olla, Rönnholm sanoo kun häneltä tivaa millaisiin lukemiin hän itse olisi tyytyväinen.

POLVIJÄRVI / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 39/2017.