STTK:n puheenjohtaja Antti Palola vieraili Joensuussa alkuviikosta.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola vieraili Joensuussa alkuviikosta.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sanoo olevansa pettynyt Akavan päätökseen jättäytyä pois suomalaisten palkansaajakeskusjärjestöjen yhteisestä Brysselin FinUnionsin toimistosta. 

Palolan mukaan Akavan ratkaisulla on paitsi taloudellisia myös imagohaitaksi luettavia vaikutuksia.

– On surullista, että palkansaajaliikkeen yhteistyö näyttäytyy eripurana julkisuudessa, vaikka juuri nyt vaikeina aikoina keskinäisen yhteistyön merkitys olisi erityisen tärkeätä. Ratkaisulla on myös taloudellisia vaikutuksia – olimme muun muassa palkanneet juuri Brysseliin päätoimisen tiedottajan –, joten mielestäni olisi ollut kohtuullista kertoa asiasta etukäteen, ihmetteli Palola Joensuussa maanantaina.

Ratkaisu myös yllätti Palolan mukaan ainakin STTK:n ja luultavasti myös SAK:n. Kysymyksen Palkansaajien tutkimuslaitoksessa mukana pysymisestä Akava jätti vielä pöydälle.

– Palkansaajayhteistyötä pitää arvioida uudelleen, jos Akava haluaa vetäytyä kaikista niistä yhteistyömuodoista jotka vaativat taloudellisia panostuksia, mutta jatkaa niissä jotka eivät sitä vaadi, Palola kuvaa tilannetta.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehden nrosta 39/2016