Suomalaisen verkkokeskustelun henkinen tla ei saa juukalaiselta Sakari Timoselta kovin korkeaa arvosanaa. "Joidenkin sanavapauskäsitys on sellainen, että verkossa voi sanoa aivan mitä tahansa joutumatta asiasta edesvastuuseen", Timonen ihmettelee.

Suomalaisen verkkokeskustelun henkinen tla ei saa juukalaiselta Sakari Timoselta kovin korkeaa arvosanaa. “Joidenkin sanavapauskäsitys on sellainen, että verkossa voi sanoa aivan mitä tahansa joutumatta asiasta edesvastuuseen”, Timonen ihmettelee.

Helsingin Sanomat, Suomen Kuvalehti, Demokraatti, Me Naiset. Juukalaista Sakari Timosta on viety viime aikoina niin, että eri medioiden tiedustelu- ja kuvauspyyntöihin pitäisi asettaa vuoronumerot. 

Mutta tottahan sitä pitää omallekin lehdelle haastattelu antaa, Timonen vastaa Viikko Pohjois-Karjalan haastattelupyyntöön ja on heti seuraavalla viikolla talvisena arkiaamuna käsi ojossa vastassa Juuan kunnantalon ovella.

Olemus on leppoisa niin kuin kunnon savolaiselta kuuluu odottaakin, eikä keskusteluakaan tarvitse kauaa käynnistää.

– Tämä kunnantalo on minulle nykyään tavallaan toinen työpaikka ja siksi olen hoitanut näitä haastattelujakin täällä, sanoo SDP:n juukalainen kunnallispoliitikko ja juristi Sakari Timonen.

Mutta kuntapolitiikka ei ole varsinaisesti se syy, miksi Timonen on noussut valtakunnan mediahuomioon. Syy löytyy virtuaalimaailmasta eli internetistä, Timonen nimittäin kirjoittaa verkossa Suomen suosituimpiin lukeutuvaa yhteiskunnallista blogia nimellä Uuninpankkopoika. Timosen blogi ilmestyy nykyisellään Image-lehden nettisivuilla ja sillä on kuukausitasolla noin puoli miljoonaa lukijaa.

Miten tähän on tultu?

Jotta voi ymmärtää nykypäivää, harpataan hetkeksi historiaan. Saku Timonen kiteyttää elämänsä suuntaviivat nopeasti muutamaan lauseeseen.

– Synnyin Juuassa, armeijan jälkeen suoritin ensin kunnallistutkinnon Tampereella ja toimin sitten muutaman vuoden Maaningan taloussihteerinä. Sitten jatkoin oikeustieteelliseen tiedekuntaan Helsingissä ja noin kymmeneksi vuodeksi Helsingin apulaiskaupunginsihteerin virkaan, Timonen kiteyttää.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 5/2016.