Joensuun demarivaltuustoryhmän juniori ja nestori eli Joakim Kärkäs ja Eero Hirvonen lähtevät uuteen valtuustokauteen hieman eri asetelmista, mutta yhtä kaikki molemmat korkein odotuksin.

Joensuun uusi valtuusto aloittaa työnsä ensi maanantaina 12.6. 

Joensuun kaupunginvaltuuston avausistunnossa koetaan ensi maanantaina jonkinlaista historian havinaa, kun demareiden valtuustoryhmässä aloittaa uutta nelivuotista työsarkaa 20-vuotias ensikertalainen Joakim Kärkäs ja peräti kymmenettä valtuustokauttaan aloittava 72-vuotias Eero Hirvonen.

Valtuustotyön ohessa molempien miesten ”salkku” on painava, sillä Hirvonen vetää Joensuun Kotien hallitusta ja Kärkäs puolestaan uutta hyvinvointilautakuntaa. Samalla käy hyvin toteen paljon peräänkuulutettu hokema siitä, että nuorillekin päättäjille on löydyttävä tärkeitä luottamustoimia ja tilaa kasvaa kokeneempien kollegojensa rinnalla.

Hirvonen pääsee myös koko valtuuston vanhimpana avaamaan seremoniallisesti valtuuston ensimmäisen kokouksen. Sekin on osuva sattuma, että Hirvonen täyttää juuri tuona päivänä 12.6. vuosia.

– Mielenkiintoinen kausi tämä tulee olemaan: on uusi kuntarakenne ja yllättävän paljon uusia valtuutettujakin, Hirvonen summailee tunnelmiaan kokouksen ja uuden valtuustokauden kynnyksellä.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 23/2017.