Joulupukin parran takaa paljastuva Juuso Lihavainen saa nostaa hyppystään päivän aikana aika monta kertaa, sen verran riemastuttava näky linja-autoa ajava joulupukki on Joensuun liikenteessä.

Jos on joku työläinen näinä viikkoina töissä vuorotta, niin se on Korvatunturin ikivireä joulupukki. Sinisellä Savo-Karjalan Linjan minibussilla ajeleva valkoparta ennätti kuitenkin onneksi poikkeamaan Viikko Pohjois-Karjalan pysäkillä Joensuussa.

Aamun vasta valjetessa pukki sanoo jo kuljettaneensa ensimmäisen erän Lehmon ja Kylmäojan lapsia kouluun, seuraava erä on kyydissä iltapäivällä ja siinä välissäkin ajellaan tilausajoja. Siinäpä sitä onkin ikämiehelle päiväksi puuhaa, varsinkin kun päällä on pakkasen kestävä punainen nuttu ja päässä lakki.

Vaikka parta ja rekvisiitta ovatkin komeat, saattavat valppaimmat lukijamme tunnistaa joulupukin joensuulaiseksi linja-autonkuljettaja Juha ”Juuso” Lihavaiseksi. AKT:n paikallisosaston puheenjohtaja on ajellut koulukyytejä joulupukiksi sonnustautuneena omien laskujensa mukaan ainakin 25 vuoden ajan.

– Joskus joulupukkikyydit on aloitettu jo marraskuussa, ja viimeiset ajetaan aina koulujen päättyessä eli tänä vuonna 21.12., Lihavainen laskee.

JOENSUU / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 51/2017.