Joukonpolun lintutornista avautuu komea näkymä Nurmeksen Vinkerlahden ylle. Luonnon tarkkailuun polku soveltuu erinomaisesti varsinkin sijaintinsa ja saavutettavuutensa ansiosta, luontopolku sijaitsee näet aivan Nurmeksen keskustan kupeessa ja reitille on tehty hyvät sillat sekä pitkospuut.

Nurmeksen Joukonpolulla eletään näinä viikkoina lintuvuoden vilkkainta aikaa. Polun idean ja nimen takaa löytyy monelle tuttu luontokuvaaja Jouko Määttä, joka itse ei tosin ehtinyt nähdä virkistysalueetta valmiina. 

Näinä viikkoina eletään lintuharrastajan parhaita sesonkeja vuodessa – uutta elämää on niin lehtometsissä kuin vesistöjenkin äärellä.

Yksi mielenkiintoinen ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde lintujen ja luonnon tarkkailuun maakunnassa on aivan Nurmeksen keskustan tuntumassa Vinkerlahdella sijaitseva Joukonpolku. Vuonna 2014 käyttöön otettu virkistysalue kunnioittaa innokkaana luonnon tarkkailijana ja valokuvaajana tunnetun, vuonna 2013 yllättäen menehtyneen Jouko Määtän muistoa.

Jouko Määtän saattanevat monet lehtemme lukijat muistaa siitäkin, että hän teki pitkän päivätyön Nurmeksen Meijerillä, ay-luottamustoimissa sekä Nurmeksen kuntapolitiikassa. Lisäksi Määttä toimi muun muassa Nurmes-Seuran puheenjohtajana ja Nurmeksen Kameraseuran johtokunnan jäsenenä.

NURMES / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 20/2018