Lehmon työväenyhdistyksen puheenjohtaja Juha Pakarinen kerää ihmisiä mukaan mielenosoitukseen Helsinkiin.

Lehmon työväenyhdistyksen puheenjohtaja Juha Pakarinen kerää ihmisiä mukaan mielenosoitukseen Helsinkiin.

Uusi kampanja ”Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan” kerää ihmisiä osallistumaan mielenosoitukseen Helsinkiin lauantaina 22. elokuuta. Pohjois-Karjalassa kampanjaa vetävät Juha Pakarinen ja Hannu Ketoharju. Heidän mukaansa mielenosoituksella pyritään terävöittämään hallitukselle viestiä siitä, että sen kaavailemat leikkaukset ja säästötoimenpiteet ovat epäoikeudenmukaiset. 

Mielenosoituksen teesit ovat leikkauspolitiikkaa vastaan Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa, riittävä toimeentulo kaikille ja ihmis- ja perusoikeudet kaikille.

Juha Pakarinen kertoo, että tuleva mielenosoitus tuo julki kansalaisten tyytymättömyyden.

– Se ei käy, että vähempiosaisia ja köyhiä sorretaan ja leikataan nimenomaan niiltä, joilla on vähiten. Sillä ei rahavajetta saada kiinni. Miten kulutus saadaan nousemaan, kun otetaan pois  vähästäkin, Pakarinen kysyy.

Ay-liikkeen puolella

Luottamusmiehenäkin toimiva Lehmon työväenyhdistyksen puheenjohtaja Juha Pakarinen lähti kampanjaan mukaan, koska häntä harmittaa hallituksen yleisen politiikan lisäksi myös sen ay-vastaisuus.

– Olen itse voimakkaasti ay-liikkeessä mukana. Nyt toitotetaan, että ay-liike ei pysty sopimaan asioista ja jarruttelee, mutta sitä se ei ole. Ongelmana ei ole sopimisen vaikeus vaan luottamuspula. Harvalla työpaikalla pystytään aidosti sopimaan asioista niin, että se sopisi molemmille osapuolille, hän kertoo.

Pakarinen pohtii, että iso osa niistä, jotka ovat lähteneet ay-vastaiseen kelkkaan, eivät ehkä muista, mitä ay-liike on saanut aikaan.

– Ammattiyhdistykset ovat rakentaneet tätä yhteiskuntaa.

Luottamusmiesorganisaatio ja -järjestelmä vahtii ja neuvottelee, miten sopimukset pidetään. Jos sitä ei olisi, niin olisimme ihan huutolaisten asemassa, Pakarinen toteaa.

Teksti ja kuva: Suvi Lyhykäinen

Lue lisää numerosta 32/2015.