Monet muistavat Mika Kolehmaisen Operaatio Vakiduunista. Aluetoimitsijana hänet nähdään ainakin Timo Haverisen opintovapaan loppuun eli 31.5. saakka.

Monet muistavat Mika Kolehmaisen Operaatio Vakiduunista. Aluetoimitsijana hänet nähdään ainakin Timo Haverisen opintovapaan loppuun eli 31.5. saakka.

Metalli uuden aluetoimitsijan Mika Kolehmaisen mielestä liittojen kuuluu olla vahvasti paikallisessa vaikuttamisessa mukana. 

Metallin Savo-Karjalan aluetoimistoon on saatu syyskuussa uutta verta, kun Iisalmen kunnallispolitiikasta ja eduskuntavaaleistakin tuttu Mika Kolehmainen aloitti Savo-Karjalan aluetoimitsijan tehtävissä 12.9. alkaen. Posti on sama, josta moni muistaa nyttemmin opintovapaalle siirtyneen Timo Haverisen.

36-vuotias Lapinlahdella syntynyt ja Iisalmessa ikänsä asunut Kolehmainen on kulkenut pitkän tien nykyiseen tehtäväänsä. Hänet valittiin Componentan Iisalmen Suomivalimon pääluottamusmieheksi kuutisen vuotta sitten, hieman sitä ennen Iisalmen metallityöväen liiton ammattiosasto 148:n puheenjohtajaksi ja Iisalmen valtuustoon vuonna 2012. Kolehmainen on ollut julkisuudessa myös Operaatio Vakiduunin edustajana.

– Oikeastaan minut alkujaankin ajoi ay-luottamusmieheksi se, että havaitsi työpaikoilla nuorten työntekijöiden kohtelussa epäoikeudenmukaisuutta. Sain sitten vaaleissa kannatusta ja syrjäytettyä vanhan vasemmistotaustaisen pääluottamusmiehen. Siitä nälkä on vain syödessä kasvanut, Kolehmainen kuvaa.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehden nrosta 40/2016