Viime kesänä päävalmentajan vastuuseen pestattu Jokipoikien pitkäaikainen juniorivalmentaja Ari "Turbo" Alltonen kuvaa pelin kulkevan tällä hetkellä mukavasti.

Viime kesänä päävalmentajan vastuuseen pestattu Jokipoikien pitkäaikainen juniorivalmentaja Ari “Turbo” Alltonen kuvaa pelin kulkevan tällä hetkellä mukavasti.

Viime vuodet melkoista matalalentoa lentänyt jääkiekkoseura Joensuun Jokipojat on päässyt vaikeuksien jälkeen jälleen hyvään nosteeseen. 

Keväällä 2014 velkasaneeraukseen hakeutunut ja Suomi-sarjasta vauhtia hakenut Joensuun Jokipojat nousi viime kevään päätteeksi takaisin Mestikseen ja on pelannut kuluvan kauden aikana voittoisinta kiekkoa sitten mestaruuskevään 2010.

Joukkueen voittoprosentti on tilastonikkarien mukaan 68,3, mikä ylittää jopa menestyskausien 2008–10 voittoprosentin runkosarjan osalta.

Viime kesänä päävalmentajan vastuuseen pestattu Jokipoikien pitkäaikainen juniorivalmentaja Ari ”Turbo” Aaltonen kuvaakin pelin kulkevan tällä hetkellä mukavasti, ja asetelmat piakkoin käynnistyviin pudotuspeleihin ovat kutkuttavat.

– Meillä on kahdeksan peliä jäljellä ja kotiedusta neljän parhaan joukossa tässä edelleen taistellaan. Jopa runkosarjan kakkossija on mahdollinen, Aaltonen kuvasi sarjatilannetta viime viikolla.

Omaa tuotantoa

Syitä Jokipoikien raikkaiden esitysten taustalta voi hakea monesta suunnasta.

Yhtäältä joukkueen taustaorganisaatiota on toimenkuviltaan selkeytetty ja mukaan on tullut Aaltosen ohella uutena energiaa myös hallituksen puheenjohtajan paikalle, kun vetovastuun sillä saralla aloitti niin ikään kesällä Jarkko Immonen.

Toisaalta Aaltonen näkee joukkueen vahvuutena senkin, että kokoonpanon runko on saatu kasattua nyt hyvin pitkälti Jokipoikien omista kasvateista. Tämä on ollut toisaalta myös taloudellisesti järkevää.

– Meillä on kokoonpanossa viisitoista omaa pelaajaa ja muutamia muualta tulleita täsmähankintoja. Olemme saaneet paikattua myös loukkaantumiset paljolti omilla A-junioreilla, mikä on hieno tilanne, Aaltonen kuvaa joukkueen vahvuuksia.

Erityisenä, jopa kansallisen tason lahjakkuutena, Aaltonen mainitsee junioreista maalivahti Arttu Ruotsalaisen, jolla on jo kokemuksia 16-vuotiaiden maajoukkueestakin.