Yksi Joensuun sähköalantyöntekijöiden juhlissa Teatteriravintolassa puhuneista oli Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti. Kuva: Eetu Valjus

”Jäseniä on yli 40 työnantajan palveluksessa, Helsingin ja Rovaniemen välillä”, kuvaa ammattiosaston historiikin koonnut entinen puheenjohtaja Ari Aavamäki.

Joensuun Sähköalantyöntekijät ry osasto 58:n perustamisesta tulee kuluneeksi tänä vuonna tasan kuusikymmentä vuotta. Ammattiosasto juhlikin merkkivuottaan viime viikonvaihteessa Joensuun Teatteriravintolassa liiton puheenjohtajan, alueasiamiehen sekä jäsenistön voimin.

Mukana juhlissa oli kaikkiaan viitisenkymmentä pitkäaikaista ja tuoreempaakin aktiivia, ja ohjelmassa muun muassa osaston entisen puheenjohtajan Ari Aavamäen kokoama ammattiosaston historiikki sekä ajankohtaiset puheenvuorot, joissa osansa sai varsinkin kilpailukykysopimus.

Ammattiosaston nykyinen puheenjohtaja Kari Heinonen kertoo osaston jäsenmäärän kasvaneen koko 60-vuotisen historiansa ajan ja olevan kasvussa edelleen. Tämä puolestaan kertoo, että niin edunvalvontatyölle kuin virkistystoiminnalle on paikallistasolla edelleen tilausta. Erityisesti näin on, koska sähköalan työpaikat ovat usein pieniä ja hajallaan.

– Perinteisen edunvalvontatyön ohessa iso haaste meille kaikille on etenkin nuorten aktivoiminen mukaan toimintaan. Olemme itse koettaneet tehdä toiminnan myös heille tutuksi erilaisten tapahtumien kautta, puheenjohtaja Heinonen kertoo.

JOENSUU / Arto Miettinen

Lue lisää lehden nrosta 37/2017.