Sunnuntain päälavan keikkasarjan aloitti aurinkoinen Elastinen, joka villitsi yleisön. Myös muut päivän päälava-artistit saivat aikaan yleisömeren.

Sunnuntain päälavan keikkasarjan aloitti aurinkoinen Elastinen, joka villitsi yleisön. Myös muut päivän päälava-artistit saivat aikaan yleisömeren.

Ilosaarirock 2015 vietiin läpi Joensuun Laulurinteellä varmoin ja kokenein ottein. Viikonvaihteen suurtapahtumassa esiintyi klubeineen yli 70 artistia ja vieraitakin oli yli 50 000, mikä ylitti festivaalin virallisen kävijätavoitteen.

Viikonvaihteen musiikillinen anti oli totuttuun tapaan erittäin monipuolinen. Tarjolla oli niin pienimuotoisia ja intiimejä klubiesityksiä kuin myös suuren yleisön valtavirtarokkia stadiontyyliin.

Tuosta kattauksesta on sinänsä mahdotonta nostaa esiin yhtä ylitse muiden, mutta aina toki voi tehdä muutaman subjektiivisen valinnan. Lauantailta ja paikallismusiikin saralta mieleen jäi omaleimaisuudessaan Samuli Putron esitys kaupunginorkesterin ja Yarin säestyksellä; kansainväliseltä puolelta taas lauantai-illan päättänyt vaihtoehtorokin brittiläinen suurnimi Placebo täytti suuret saappaansa ja Ilosaarirockille arvoisensa pääesiintyjä.

Sunnuntain onnistunein akti oli puolestaan kulttimainetta nauttivan ruotsalaisen Ghost-yhtyeen maskeihin puettu heavyspektaakkeli, joka yhdisti erikoisella tavalla 80-luvun melodisen metallin ja keskiaikaisen liturgisen mytologian.

Erikseen on perjantain klubeilta nostettava vielä esiin Eläkeläisistä ja Kumikameleista tuttu Tekramütisch-duo, jonka totisen humoristiset lastenlaulut toivat hieman perspektiiviä kaiken suurieleisen kohkaamisen rinnalle. Kappaleet Pillillä pullosta, Liian pieni ego sekä huikeat määrät myynyt TM47-kasetti kertovat oleellisen yhtyeen linjasta.

Teksti: Arto Miettinen

Kuva: Suvi Lyhykäinen

Lue lisää nrosta 30/2015.