Siun soten kuntoutuskoordinaattori Tuula Pitkänen antoi Riihisärkänkadun ikäihmisille kuntoiluneuvoja teoriassa ja käytännössä.

Joen Severi ry:n hallinnoimassa ja Veikkauksen rahoittamassa Ilo elää yhdessä –projektissa pyritään löytämään uusia ratkaisumalleja ikäihmisten yksinäisyyteen Joensuussa. 

Yksinasuvien ikäihmisten määrä kasvaa Suomessa. Ongelmallista tässä on paitsi yksinäisyys myös se, että etteivät he itse useinkaan hakeudu mukaan toimintaan, joka voisi heidän yksinäisyyttään lievittää.

Joen Severi ry:n hallinnoimassa ja Veikkauksen rahoittamassa Ilo elää yhdessä –projektissa pyritään löytämään uusia ratkaisumalleja ja hyviä käytäntöjä ikäihmisten yksinäisyyteen Joensuussa.

Alkuvuodesta pyörineellä hankkeella on toimintaa Joensuussa toistaiseksi neljässä eri pisteessä: Riihisärkänkadulla Rantakylässä sekä Sepänkadulla, Senioripihassa ja Kortteli 53:ssa keskustassa. Lahjantiellä Hammaslahdessa aloitetaan toukokuussa.

Jokaisessa niistä toimintaa ovat käynnistämässä aktiiviset asukkaat sekä Ilo elää yhdessä –projektin työntekijät Jaana Huohvanainen ja Marianne Lappalainen.

– Yhteensä hanke tulee tavoittamaan noin 300 ikäihmistä. Enemmällekin olisi tarvetta, esimerkiksi Niinivaaralta on tullut kyselyjä, mutta meillä ei ole laajentamiseen tarvittavia resursseja, kuvaa hankkeen projektipäällikkö Huohvanainen.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 17/2017.