Timo Hottinen on ollut mukana Heinäveden kuntapolitiikassa yhden kauden verran.

Keskellä kauneinta Savoa sijaitseva Heinäveden kunta on ollut alueellisesti pitkään erikoinen väliinputoaja. Sen lähimmät ja luontevimmat asiointisuunnat ovat Varkaus ja Joensuu, mutta hallinnollisesti kunta ei ole kuulunut kumpaankaan – ei Pohjois-Savoon eikä Pohjois-Karjalaan – vaan Etelä-Savoon. 

Kovin paljoa loogisempi ei ole ollut Heinäveden positio viimeisimmässä vaalipiiriuudistuksessakaan. Siinä jaossa Heinävesi nimittäin liitettiin Kaakkois-Suomen vaalipiiriin, mistä johtuen Heinävedeltä saa ajaa esimerkiksi demareiden piirikokoukseen milloin Mikkeliin, milloin taas Kotkaan.

Paikallisen työväenyhdistyksen puheenjohtaja Timo Hottinen myöntääkin, että Heinäveden siirtyminen osaksi Pohjois-Karjalaa vuoden 2019 alusta alkaen otetaan ilolla vastaan. Suunta on looginen siitäkin syystä, että kunta on tehnyt jo pitkään sote-yhteistyötä nimenomaan Pohjois-Karjalan kanssa.

– Meillä lähdettiin aikanaan tekemään kuntarakenneselvitystä ja yhteistä sote-aluetta Varkauden, Pieksämäen ja Joroisten kanssa, mutta kun se kariutui Pieksämäen vastustukseen, olemme hyvällä mielellä liittymässä Pohjois-Karjalan maakuntaan ja jo mukana vuodenvaihteessa käynnistyneessä Siun sotessa, Hottinen arvioi.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 5/2017.