Joensuussa, Enossa ja Kontiolahdella vieraillut Tuula Haatainen sanoo, että hyvinvointipalveluita on syytä pitääkin esillä vaaleissa.

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen pitää hyvinvointipalveluita turvallisuutemme ydinkysymyksenä. Myös kansainvälisillä kentillä pitäisi vaikuttaa ongelmien juurisyihin eikä linnoittautua sotaretoriikan taakse.

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen on pitänyt vaalikampanjansa aikana paljon ääntä ei niin perinteisestä presidentillisestä teemasta: hyvinvointiyhteiskunnan palveluista.

Keskiviikkona Joensuussa, Enossa ja Kontiolahdella vieraillut Haatainen sanoo, että aihetta on syytäkin pitää esillä, sillä teema on tärkeä ei vain kansalaisten hyvinvoinnin vaan myös turvallisuuden kannalta.

Haataisen mukaan turvallisuus syntyy ennen kaikkea arkisista asioista, kuten työn jatkuvuudesta, päivähoitopaikoista, kouluista ja palveluasunnoista. Näitä ei ole liiemmin pidetty esillä muiden presidenttiehdokkaiden puheissa, vaikka syytä olisi.

– Ihmiset kiittävät että olen pitänyt näitä asioita esillä kampanjassani. Esimerkiksi Enossa Parempi Arki ry:n tilaisuudessa puhuttiin paljon nuorten syrjäytymisestä, Haatainen kuvasi maakuntavierailuaan.

JOENSUU / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 1/2018