Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila puhui yleisölle myös SDP Joensuun valtuustoryhmän järjestämässä tilaisuudessa Teatteriravintolassa.

Sosiaalinen tausta, kunta ja perhe, johon lapsi syntyy, määrittävät edelleen huolestuttavan paljon lapsen elämänkulkua, sanoo Joensuussa vieraillut lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. 

On lottovoitto syntyä Suomeen ja suomalainen koulu on maailman paras. Siinä muutamia sloganeita maasta, jossa elämme.

Ikävä kyllä kaikki suomalaiset eivät kuitenkaan elä keskenään samassa Suomessa, ja tämä todella näkyy myös lasten ja nuorten elämänpolussa. Sosiaalinen tausta, kunta ja perhe, johon lapsi syntyy, määrittävät edelleen huolestuttavan paljon lapsen elämänkulkua.

Joensuussa maanantaina vieraillut lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila näkee ongelman kumpuavan yhteisen tajun puutteesta ja keskiarvon harhasta, jossa elämme.

– Hyvinvoiva keskiluokka on ottanut hyvinvointiprojektin itselleen, eikä sillä ole lujuutta nähdä todellisuutta perheissä, joissa on pienituloisuutta, vähävaraisuutta, köyhyyttä ja lastensuojelun tarpeita. Tämä ei ole meidän todellisuutta ja siksi se ei päätöksissä näy, linjasi Kurttila, joka vieraili Joensuussa muun muassa Nepenmäen koululla sekä Pataluodon päiväkodissa sekä Lähiötalolla.

JOENSUU / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 40/2018