Virve Mikkonen

 1. Kuka olet ja mistä?
  Olen Virve Mikkonen Joensuusta. Taustaltani olen terveystieteiden kandidaatti ja terveydenhoitaja. Tällä hetkellä toimin Jukon pääluottamusmiehenä Siun sotessa.
 2. Mikä on poliittinen historiasi lyhyesti?
  Tulin mukaan sos.dem puolueeseen elokuussa 2017. Pian sen jälkeen sain luottamustehtäviä. Minut valittiin Joensuun työväenyhdistyksen johtokuntaan 2018 varajäseneksi ja 2019 vuonna varapuheenjohtajaksi sekä taloudenhoitajaksi. Olin myös Joensuun kaupungin hallituksen varajäsenenä hetken aikaa. Olen ollut piirikokous edustajana niin varajäsenenä kuin varsinaisena jäsenenä.
 3. Olet ehdolla piirin puheenjohtajaksi, miksi juuri sinä?
  Olen vahva järjestötoimija. Olen rohkea, suoraselkäinen ja määrätietoinen. Otan luontevasti ja asiantuntevasti kantaa asioihin. Uskallan tarttua haasteisiin. Vahvuuteni ovat järjestötoiminnassa, edunvalvonnassa sekä vuorovaikutustaidoissa. Olen valmis sitoutumaan ja tekemään työtä Savo-Karjalan piirin profiilin nostossa.  Uskon, että yhdessä olemme vahvoja ja yhteistyössä on voimaa.
 4. Millaisena näet puheenjohtajan roolin Savo-Karjalan piirissä?
  Puheenjohtajan rooli on tärkeä. Puheenjohtaja on piirin poliittinen keulahahmo yhdessä toiminnanjohtajan kanssa. Puheenjohtaja edustaa piiriä, herättää ja pitää yllä poliittista keskustelua. Toimii myös siten että uusia jäseniä haluaa tulla puolueeseemme ja entiset jäsenet edelleen pysyä puolueessa. Tähän työhön olen valmis rohkeasti ryhtymään.
 5. Mihin suuntaan piirin toimintaa pitäisi mielestäsi kehittää?
  Tavoitteeni on edistää sekä vahvistaa Savo-Karjalan piirin välistä yhteistyötä ja olla mukana nostamassa puolueemme näkyvyyttä piirimme alueella. Lisätä myös vuoropuhelua ja yhteisöllistä kohtaamista.
 6. Entä mitä mieltä olet puolueen tilasta valtakunnallisesti?
  Olemme tärkeässä roolissa pääministeri puolueena. Ohjelmamme on erinomainen ja rohkeasti katsomme tulevaisuuteen. Tilastot kannatusmittausten osalta eivät puolellamme, mutta niihin ei tule kompastua, vaan nähdä mahdollisuutena. Meillä on kestävät arvot, rakennamme vahvaa, oikeudenmukaista ja turvallista yhteiskuntaa.