Tiina Kaartinen

 1. Kuka olet ja mistä?
  Tiina Kaartinen, 58 v., päiväkodin johtaja Kuopiosta.
 2. Mikä on poliittinen historiasi lyhyesti?
  Olen toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen ja Pohjois-Savon maakuntavaltuuston jäsen. Viime valtuustokaudella toimin perusturva-ja terveyslautakunnan varapuheenjohtajana. Olin ensimmäistä kertaa ehdokkaana vuoden 2019 eduskuntavaaleissa ja sain n 2700 ääntä. Ennen piirien yhdistymistä olen ollut Pohjois-Savon sos.dem piirihallituksessa. (Olen toiminut OAJ:ssa ja Lastentarhanopettajaliitossa, ollut Lastentarhanopettajayhdistyksen puheenjohtajana)
 3. Olet ehdolla piirin puheenjohtajaksi, miksi juuri sinä?
  Työssä ja politiikassa olen joukkuepelaaja. Vahvuuksiani on vuorovaikutus ja yhteistyötaidot.  Työssäni olen oppinut kantamaan vastuuta. Puheenjohtajana olen valmis omalta osaltani tekemään työtä yhteisen Itä-Suomen puolesta. Olenkin valmis antamaan osaamiseni ja kokemukseni sosialidemokraattisten arvojen edistämiseen.
 4. Millaisena näet puheenjohtajan roolin Savo-Karjalan piirissä?
  Puheenjohtaja luotsaa piiriä yhdessä toiminnanjohtajan kanssa. Puheenjohtajan ja koko piirihallituksen tärkeänä tehtävänä on paikallisyhdistysten ja puolueosastojen toiminnan tukeminen. Tärkeimpänä asiana tulevalla kaudella on 2021 kuntavaaleihin valmistautuminen yhdessä puolueosastojen kanssa. Puheenjohtajan pitää ”antaa kasvot”  Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa sosialidemokraateille. Puheenjohtaja on linkki puolueen johdon ja paikallisen tason välillä. Yhdessä piirihallituksen jäsenten ja toiminnanjohtajan kanssa hän välittää tietoa omasta piiristä puolueen johtoon.
 5. Mihin suuntaan piirin toimintaa pitäisi mielestäsi kehittää?
  Piirin sisäistä ja ulkoista viestintää tulee kehittää.  Puolueen näkyvyyttä pitää lisätä koko piirin alueella. Paikallisyhdistysten toiminnan tukemiseen ja yhteistyöhön on kehitettävä uusia työmuotoja. Kaikkien yhteisenä haasteena on jäsenhankinta.  Miten saamme vapaaehtoisia toimijoita ja uusia politiikan aktiiveja?
 6. Entä mitä mieltä olet puolueen tilasta valtakunnallisesti?
  Hallitus on oikealla linjalla. Hallitusohjelmassa on monia tärkeitä asioita, jotka tuovat parannusta suomalaisten elämään. Lyhyen hallitusvastuun aikana ei ole tuotu riittävän hyvin esille niitä positiivisia asioita, joita on saatu aikaiseksi.