Joensuun seudun paikallisjärjestö JAP ry:n puheenjohtaja Matti Pesonen tarjosi lämmintä lohikeittoa muun muassa kaupunginjohtaja Kari Karjalaiselle.

Joensuun seudun paikallisjärjestö JAP ry:n puheenjohtaja Matti Pesonen tarjosi lämmintä lohikeittoa muun muassa kaupunginjohtaja Kari Karjalaiselle.

Toista kertaa järjestetty SAK:n ammatillisen paikallisjärjestö JAP:n Rantakala- ja perhetapahtuma kokosi puolensataa ihmistä Koivuniemeen viime lauantaina. Tarjolla oli totuttuun tapaan lohisoppaa, kahvia ja makkaraa sekä hanurimusiikkia, hyvää seuraa ja pomppulinna perheen pienimmille. 

Kuulolla ja äänessä Koivuniemessä oli myös Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen sekä joukko joensuulaisia valtuutettuja ja paikallispolitiikan vaikuttajia sekä ay-aktiiveja. Kaupunginjohtajan terveiset Joensuun syyskesästä olivat viime vuosilta tutunoloiset.

– Joensuulla on ollut tällä valtuustokaudella noin 30 miljoonan euron säästövelvoitteet, joiden saavuttamista on haettu sekä veronkorotuksilla että tehtävien karsimisella. Yksi kymmenen miljoonaa meillä olisi vielä edessä päästäksemme tasapainoon, Karjalainen linjasi kaupungin tavoitteita nykyisessä vaikeassa työllisyystilanteessa.

Karjalaisen mukaan kuluvan vuoden osalta verotulot ovat riittävät, mutta paineita on vielä esimerkiksi sote-puolella, joukkoliikenteessä sekä tietyiltä osin myös koulutuksessa.

– Meillä on edelleen paineita tuetun palveluasumisen puolella sekä päivähoidossa. Myös Siilaisen investointi on merkittävä käynnissä oleva hanke, Karjalainen määritti Koivuniemessä lauantaina.

Teksti ja kuva: Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 34/2015.