Larissa Potkonen uskoo, että nyt jos koskaan pysähtyminen ja itsensä kuuntelu on tärkeää, ihan meille kaikille. Hän hakee itse voimaa ja iloa kevääseensä Vanhan Kaivoksen maisemista.

Omlalaan Larissa Potkonen tuo turvallisesti joogatuntinsa asiakkaiden koteihin ja toivoo ihmisten ottavan kevään mahdollisuutena oppia uusia taitoja, tietoja ja erityisesti itsetuntemusta.

Moni joogaopettaja kaivaa juuri nyt itsestään diginörttiä ja miettii miten siirtää tähän asti joogastudioilla ja liikuntasaleissa pidetty kontaktiopetus suoratoistopalvelujen ja erilaisten sovellusten kautta verkkoon.  

Myös outokumpulainen joogaopettaja Larissa Potkonen on ollut kaksi viikkoa kiireinen siirtäessään ryhmiensä opetuksen verkkoon, kehittäessään yrityksensä videovälitteisiä palveluita ja opetellessaan sitä, miten blogissa ja verkossa voi olla läsnä. Potkonen päätyi tarjoamaan Omlalaa -yrityksensä kautta aluksi kahdenlaista sisältöä: kaikille avoimia karanteenikirjeitä ja vakioasiakkaille suunnattuja vinyasa flow- ja hathatunteja. 

– Suunnitelmissani on tarjota myös uusia, juuri nyt työn alla olevia videovälitteisiä palveluja.

Nörtiksi oppimassa

Potkonen kertoo, että idea karanteenikirjeisiin lähti halusta kyseenalaistaa tapaa, jolla pandemiasta puhutaan. 

– Että kaikkien pitäisi mennä paniikkiin ja antaa epävarmuuden lamauttaa kaiken tekemisen. Onhan se vähän kornia väittää, että tässä on hyvääkin ja nyt käsillä on mahdollisuus alkaa tehdä asioita, joita ei muuten tekisi.

Kaikesta huolimatta Potkonen uskoo siihen, että juuri nyt, tänä keväänä on mahdollisuus kokeilla asioiden tekemistä toisin ja tehdä niitä asioita, jotka ovat jääneet tähän asti tekemättä ja opetella taitoja, joita on halunnut oppia. 

Yrittäjä itse on saanut kokeilla uuden oppimista etujoukoissa, sillä vaikka yrityksellä onkin ollut bloginsa, videovälitteinen läsnäolo ja sisällönteko ovat mietityttäneet.

Sisällön lisäksi on ollut paljon muutakin:

– Nauhoitustilan rakentaminen kotiin, tilan valosuunnittelu, kuvausjärjestelyt, äänentoisto, kaikkien tarvittavien välineiden ja koneiden hankinta ja näiden osasten kokoaminen. Onneksi lähipiirissä on tämän alan asiantuntijoita ja osaajia, ilman heidän apuaan tämä ei olisi toteutunut ammattimaisen laadukkaasti.

OUTOKUMPU / Pia Paananen

Lue juttu kokonaan lehdestä nro 9/2020