Seija Kärnä on ollut Kotkatoiminnassa mukana vuodesta 1986 saakka. Juuri nyt Kotkapiirin puheenjohtajaa työllistää 23.–24.9. Kontiorannassa järjestettävän Kotkakuntotapahtuman järjestelyt.

Lehmolainen Kotkapiirin puheenjohtaja Seija Kärnä, 61, toivoo Joensuun kaupungilta nykyistä enemmän panostuksia lasten ja nuorten toimintaan.

Kuka olet, Seija Kärnä?

– Olen viitisen vuotta sitten Lehmoon muuttanut kehitysvammaisten ohjaaja. Koulutukseltani olen lähihoitaja ja teen tällä hetkellä työtäni Siun sotella Hammaslahdessa. Minulla on kaksi poikaa ja kolme lastenlasta, jotka ovat minulle hyvin tärkeitä.

– Syntyisin olen Kiihtelysvaarasta ja tein siellä myös pitkään töitä ensin perhepäivähoitajana ja sitten vanhuspuolella. Olin myös mukana Kiihtelysvaaran kunnallispolitiikassa ja myöhemmin kuntaliitoksen toteuduttua myös Joensuun kuntapolitiikassa.

Mitä sinulle kuuluu juuri nyt?

– Kesälomat ovat nyt takana päin ja elokuu on ollut minulle työntäyteinen kuukausi. Vapaa-aikaani ovat työllistäneet myös Nuorten Kotkien toiminta, jossa olen ollut mukana vuodesta 1986 saakka. Viimeiset parikymmentä vuotta olen toiminut Kotkapiirin puheenjohtajana. Parhaillaan meillä on kova Kontiorannan Kotkakuntotapahtuman valmistelu päällä ja aiemmin tänä vuonna työtä vaati piirin 60-vuotisjuhla.

Miten sinusta tuli demari?

– Politiikka alkoi kiinnostaa minua perhepäivähoitajan työssä näkemieni ongelmien myötä. Menin ensin mukaan ay-toimintaan KTV:n puolelle, sitten lähdin Kiihtelysvaarassa ehdolle kuntapolitiikkaan, jossa mieheni oli silloin jo vahvasti mukana.

KONTIOLAHTI / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 36/2017.