Sari Oinonen New Yorkin Central Parkissa.

Lieksan Pankakoskella asuva Sari Oinonen 47, on lintujen lailla itsekin matkusteleva lintubongari.

1. Kerro hieman itsestäsi?

–  Asun Pankakoskella. Olen asunut parikymmentä vuotta muuallakin: muutin Helsinkiin parikymppisenä, missä asuin kymmenisen vuotta. Helsingistä takaisin muutin ensin Joensuuhun, siitä edelleen Kontiolahdelle ja nelikymppisenä takaisin Lieksaan.

– Työpaikkani löytyy Kelan Yhteyskeskuksesta, missä työskentelen palvelupäällikkönä.

2. Mitä teet vapaa-ajalla?

– Vapaa-ajalla yritän liikkua ja ulkoilla, mutta myös löhötä, lukea ja seurata maailman, Suomen ja Lieksan tapahtumia ja ilmiöitä. Monena iltana töiden jälkeen ja joskus myös viikonloppuisin suuntaan johonkin kokoukseen tai yhdessä suunnittelemaamme tapahtumaan. Mieluisin penkkiurheilulajini on muuten jalkapallo.

3. Mitä elämääsi kuuluu tällä hetkellä?

– Etenkin näin keväällä tulee halu niin levittää omat siivet kuin seurata siivellisten elämää. Tänä keväänä lainasiivet kantoivat minut ja teinipoikani New York Cityyn ihastelemaan Times Squaren valoja ja ihmisvilinää, sekä elokuvista tuttuja katuja keltaisine takseineen. Baseball-matsi hodareineen, King Kongin Empire State building ja Brooklyn Bridgen ylitys olivat tietysti must. Samalla matkalla kävimme myös Washington DC:ssä bongaamassa Valkoisen talon ja kongressin: Trump ei ollut kotona.

Suvi Palosaari

Lue lisää lehdestä nro 22/2017.