Rasmus Keinänen osallistui Savo-Karjalan Demarinuorten piirikokoukseen Kuopion Tahkolla ja pääsi seuraamaan samalla myös Savo-Karjalan demareiden piirikokousta.

Kuopiolainen Rasmus Keinänen, 17, nousi mukaan puoluetoimintaan Talousguru-kilpailun finaalista viime keväänä. Nyt hän on jo Savo-Karjalan Demarinuorten piirihallituksen jäsen ja mukana monessa koulutuksen kehittämisen työryhmässä.

Kuka olet, Rasmus Keinänen?

– Olen 17-vuotias lukiolainen Kuopiosta ja mukana Savo-Karjalan Demarinuorten toiminnassa, nyt myös Demarinuorten piirihallituksen jäsen. Lähtöisin olen Kuopiosta, perheeseen kuuluvat tällä hetkellä isä ja äiti.

Mitä sinulle kuuluu juuri nyt?

– Käyn Kuopion lyseon lukion toista luokkaa. Täällä Tahkolla olen ollut mukana Savo-Karjalan Demarinuorten piirikokouksessa ja pääsin myös juontamaan puolueen presidenttiehdokas Tuula Haataisen lavalle iltatilaisuudessa.

Miten sinusta tuli demari?

– Kotona on aina seurattu uutisia ja oltu perillä yhteiskunnallisista asioista. Itsekin olen ollut niistä kiinnostunut koulussa. Viime keväänä olin mukana Helsingissä Talousguru-kilpailun finaalissa, jonka väittelyosio lähetettiin netissä. Demarinuorten Mikkel Näkkäläjärvi oli nähnyt sen ja soitti minulle lentoasemalle ja pyysi mukaan toimintaan. Keväällä liityin sitten ensin demarinuoriin ja nyt myöhemmin syksyllä puolueeseen.

NILSIÄ / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 51/2017.